eSports

(eSports)Filipic vratio Ferrari na vrh ubedljivom pobedom u Austriji

Novajlija u prvom rangu i pobednik prošle trke drugog ranga Filipic je bio ubedljiv čime je doneo četvrtu pobedu u sezoni za Ferrari.

U kvalifikacijama se vodila odlična borba između nekoliko vozača koji su bili brži od 1m03s. Ove nedelje se ekipi iz prvog ranga pridružio ifilipic17 u Ferrariju, koji je u ponedeljak dominirao na trci drugog ranga. On je sjajnu brzinu preneo i u prvi rang i faktički je tokom celih kvalifikacija držao prvo mesto. U samom finišu sesije Filipic je prosto razneo konkurenciju krugom 1m02.191s, skoro pola sekunde ispred još jednog novog učesnika MoonFall-a, koji je bio drugi u Williamsu, dok je Undertaker bio treći u Red Bullu.

Trka je za razliku od kvalifikacija započela po veoma oblačnom vremenu, a start je protekao stabilno za vodeće.

Filipic je poveo trku ispred MoonFall-a, Undertakera i Matije, a jedini incident u početnoj fazi trke je viđen na kraju prvog kruga kada se Vebastian Settel ostao bez dela prednjeg krila nakon jednog duela na glavnom pravcu.

Filipic je do petog kruga otvorio prednost od dve sekunde u odnosu na vozače iza sebe, dok su vozači iza njega bili u DRS vozu zbog čega nije bilo lako preticati.

U desetom krugu je Matija uspeo da prođe Undertakera, nakon čega se dao u poteru za drugim mestom. Delovalo je kao da on ima više tempa od MoonFall-a, videli smo nekoliko napada, a onda je došlo do incidenta u krivini 4 kada je Undertaker prekasno kočio, i zakačio Matiju. Vozač Red Bulla se u tom trenutku izvrteo i potpuno ispao iz konkurencije, dok je Matija nekako uspeo da zadrži treće mesto ispred IgorScorp-a.

U tim trenucima su krenuli i prvi pit-stop-ovi. Prvi je reagovao Dimitrije, što mu se kasnije isplatilo pošto je napredovao do trećeg mesta kada se poredak stabilizovao.

Njega su sledili u 13. krugu MoonFall, Matija i Igor u 15. i Filipic u 16.

Filipic je nakon par krugova na novim gumama obišao sve vozače koji nisu bili u boksu i vratio se na čelo. Nedugo zatim ih je obišao i MoonFall, a kada se runda pit-stop-ova završila, poredak iza prve dvojice se potpuno promenio. Kao što je rečeno ranije, Dimitrije je prešao na treće mesto, dok su ga jurili Darian Alfy, IgorScorp i DarMaar.

Matija je u jednom trenutku bio odmah iza Dimitrija, ali je imao neki problem zbog čega je morao na još jedan pit-stop, pa je ispao van prvih deset.

U 31. krugu je Darrian u Alfi napao Dimitrija u McLarenu u krivini 3 i oni su vozili točak uz točak sve do krivina 5 i 6. Darrian je prošao, ali samo do glavnog pravca, kada Dimitrije povratio poziciju, ali ponovo na kratko. Potom je ponovo vozač McLarena pokušao da vrati mesto, a to je najbolje iskoristio Igor u Racing Pointu, koji se provukao pored obojice, dok je Darrian izgubio i deo prednjeg krila u celoj gužvi.

Darrian se sa oštećenim bolidom potom našao pod pritiskom DarMaara i Robbie Van, ali se nekako branio.

Delovalo je kao da će vozač Alfe popustiti, ali je ma kraju nekako zadržao poziciju.

Na kraju, Filipic je pobedio sa čak 13 sekundi ispred MoonFall-a, dok je još tri sekunde iza bio IgorScorp.

Nakon primene svih kazni, četvrti je bio Robbie Van, AlienzZ je bio peti, Darrian Alfy šesti, DarMaar sedmi, lOgika osmi, tese1ecta deveti, dok je Dimitrije zbog svojih penala pao tek na deseto mesto.

Snimak cele trke kao i obično možete pogledati na https://twitch.tv/balkanf1esportsleague

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavi komentar