eSports

eSports: MoonFall odneo drugu pobedu za redom

MoonFall je doneo drugu uzastopnu pobedu za Haas, dok su lideri šampionata imali osrednju trku.

Tokom većeg dela kvalifikacija je Dimitrije Minić u McLarenu držao stvari pod kontrolom i čuvao prvo mesto. U finišu sesije su svi krenuli da se ubrzavaju, pa je dva minuta pre kraja Matija24 u Ferrariju uspeo da preuzme pol-poziciju sa 1m18.100s, što se na kraju ispostavilo kao i najbolje vreme. Dimitrije je ostao drugi desetinku ipo iza, dok je MoonFall bio treći, još desetinku iza.

Veoma loše kvalifikacije je imao jedan od glavnih konkurenata za titulu Robbie Van u drugom McLarenu, koji je bio tek trinaesti.

Vozače je na početku trke dočekala kiša i to je u mnogome učinilo stvari zanimljivijim.

Svi su započeli trku na intermedijum gumama, a odmah u prvoj krivini je Dimitrije pokušao da prođe na prvo mesto. Ipak, bio je malo preambiciozan, pa je došlo do manjeg kontakta sa Matijom nakon koga je vozač McLrena pao na treće mesto.

Iza njih se stvorila velika gužva, a najdeblji kraj su izvukli llopik, Dux i Tweety, koji su pali na začelje nakon starta sa visokih pozicija.

Razlike između vodećih nakon uvodnih krugova nisu bile prevelike, ali nije bilo mnogo prostora za napad pošto je DRS bio onemogućen zbog kiše.

U četvrtom krugu je viđeno virtualno vozilo bezbednosti, nakon što je Dux odustao sa trke, ali taj period nije previše potrajao.

Krug kasnije, prošlonedeljni pobednik MoonFall preuzima prvo mesto od Matije, koji je imao loš izlaz iz Parabolike, ali su u krugovima nakon toga razlike ostale male. Prva petorica su bila u pet sekundi, dok je AlienzZ na šestom mestu imao veći zaostatak.

MoonFall je do desetog kruga malo povećao prednost na prvom mestu, a činilo se kao da se u tim trenucima kiša malo pojačala. Bolidi su počeli da sve više proklizavaju na izlasku iz krivina, posebno sporijih, ali su takmičari bili precizni i nije viđeno mnogo grešaka.

Prvi čovek koji je menjao gume na trci je bio Robbie Van u 12. krugu i on je odlučio da ostane na intermedijum gumama.

Krug kasnije je gume promenio i Matija i vratio se na šesto mesto, ali je već do druge šikane Variante Roggia prošao na peto mesto ispred drEaDis-a.

U 14. krugu su odreagovali i ostali iz vrha, a pozicije su rotirali Darrian Alfy koji je prešao na treće mesto, dok je Dimitrije pao na četvrto.

Glavna stvar je bila da je MoonFall zadržao prednost od nešto više od sekunde ispred Matije, dok se iza njih vodio veliki duel za najniži stepenik na podijumu.

U 16. krugu su se nastavili problemi za Robbie Vanakoji je izgubio deo prednjeg krila, pa je još jednom morao u boks i nakon toga je pao na poslednje mesto, čak devet sekundi iza prvog sledećeg vozača.

U 18 krugu je problem doživeo trećeplasirani Darrian Alfy, kojoj je imao problem u Parabolici i to je omogućilo da ga Dimitrije i lOgika obiđu.

Samo krug kasnije je hdstorm ostao pored staze u krivini Curva Grande zbog čega je na stazu moralo vozilo bezbednosti. Svega nekoliko vozača je odlučilo da iskoristi ovaj period da još jednom promeni gume, ali vodeći nisu reagovali.

Trka je nastavljena u 23. krugu, a MoonFall je maksimalno sabio vozače iza sebe pre nego što je odlično restartovao trku. To je omogućilo Dimitriju da napadne Matiju, izgledalo je kao da je došlo do kontakta na izlasku iz prve šikane, nakon čega je vozač Ferrarija i lider šampionata pao na peto mesto. Iza njega, Undertaker je nakon problematične trke u Red Bullu uspeo da prođe na šesto mesto, dok je Robbie Van tri kruga pre kraja ušao u bodove.

MoonFall je u samom finišu trke bio pod pritiskom Dimitrija, ali je na kraju odneo drugu uzastopnu pobedu sa manje od dve desetinke prednosti u cilju. Treći je bio lOgika u AlphaTauriju, koji je uspeo da izbegne sve nevolje koje su snašle vozače oko njega, Matija je u Ferrariju bio četvrti, čime je povećao prednost u šampionatu, dok je hbalent petim mestom pomogao da Ferrari zadrži prvo mesto u šampionatu konstruktora.

AlienzZ je kroz cilj prošao kao četvrti, ali je imao vremensku kaznu zbog koje je pao na šesto mesto, Undertaker je ostao sedmi, dok su kLEki, Robbie Van i drEaDis kompletirali prvih deset.

Za nedelju dana nas čeka trka prvog ranga u Abu Dabiju, a u ponedeljak se na Monci vozi trka drugog ranga.

Reprizu trke prvog ranga u Monci možete pogledati na zvaničnom YouTube kanalu Balkan F1 eSports lige.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavi komentar