eSports

Nova pobeda za MoonFall-a; McLaren sada vodi reč u šampionatu

MoonFall je ostvario i treću uzastopnu pobedu, dok su Robbie Van i McLaren preuzeli vodeće pozicije u obe konkurencije.

Prve dve trećine kvalifikacione sesije su prošle u znaku MoonFall-a u Haasu, koji je držao prvo mesto i bio je jedini koji je u tom trenutku vozio ispod 1m34s. Robbie Van u McLarenu i jedan od glavnih konkurenata za titulu je odgovorio sa 1m33.385s i preuzeo prvo mesto pet minuta pre kraja sesije. To je stavilo MoonFall-a pod pritisak, ali je on vozio fenomenalan krug u samom finišu i ostvario krug od 1m33.137, dok je vozač McLarena ostao svega pola desetinke iza nakon svog poslednjeg kruga. Treću poziciju je u samom finišu preuzeo Undertaker u Red Bullu, dok je lider šampionata Matija_24 bio tek dvanaesti.

Prva trojica su dobro startovala, ali je četvrtoplasirani Dimitrije u drugom McLarenu uspeo 

da se ugura pored Undertaker-a i obiđe ga u prve dve krivine.

Iza njih, Borna je u Williamsu imao kontakt sa jednim od vozača, nakon kog je izgubio ritam zbog oštećenom bolida, pa je nakon prinudnog pit stopa ao sa šestog mesta na začelje.

U 3. krugu Dux prolazi Undertakera i prelazi na četvrto mesto, a Red Bullov vozač je na kraju tog kruga otišao na promenu guma.

Matija je nakon loših kvalifikacija napredovao do šestog mesta u prvih pet krugova, ali je ubrzo pao na osmo, pošto su ga obišli Darrian i AlienzZ.

U 6. krugu su u boks otišla oba vozača McLarena, a u tom trenutku se na stazi pojavilo i virtualno vozilo bezbednosti.

Gume je u tim trenucima promenilo još nekoliko vozača, a u sledećem krugu je gume menjao i MoonFall. Problem za njega je vilo to što se period pod virtualnim vozilom bezbednosti već završio, pa se na stazu vratio iza Robbie Vana.

Trku su poveli DarMaar, Darrian i tese1ecta, ali oni nisu menjali gume. Darrian i tese1ecta su ubrzo otišli do boksa, dok su iza MoonFall i Dimitrije obišli drEaDisa, koji isto nije bio u boksu.

U 9. krugu problem je imao Matija, koji je negde oštetio prednje krilo zbog čega je prinudno morao do boksa i time kompromitovao svoju trku. Samo krug kasnije, Matija lider šampionata je odustao od trke u trenutku kada je njegov glavni konkurent Robbie Van poveo ispred MoonFall-a i Dimitrija.

Oni su svi bili veoma blizu jedni drugih, a Dimitrije je bio veoma agresivan i na sve načine je pokušavao da preuzme drugo mesto. MoonFall se međutim žestoko branio, a njihov duel je u 12. krugu prekinulo vozilo bezbednosti nakon odustajanja Dux-a.

U tom trenutku je MoknFall otišao u boks, ali je morao da promeni i prednje krilo zbog čega je po povratku na stazu bio tek osmi. Treće mesto je nasledio Igor u Racing Pointu ispred Undertakera i DarMaar-a.

Trka je nastavljena u 15. krugu a Igor je iz nekog razloga na restartu pao na tek osmo mesto.

U tom trenutku je počela i kiša da pada, viđeno je nekoliko incidenata gde su vozači gubili kontrolu i udarili u zid, pa je na snazi ponovo bilo virtualno vozilo bezbednosti.

U celoj toj gužvi je MoonFall napredovao prvo do četvrtog mesta, a potom i do trećeg kada je Dimitrije morao da čeka iza Robbie Vana u boksu u trenutku kada su svi prešli na gume za kišu.

Po povratku na stazu, Robbie Van je imao prednost od četiri sekunde ispred Undertakera, dok je treći bio MoonFall. Odličan povratak nakon lošeg starta je imao Borna, koji se našao na četvrtom mestu ispred Dimitrija i Darriana.

MoonFall je nakon nekoliko krugova pritiskanja uspeo da obiđe Undertakera u domogne se drugog mesta, a u tim trenucima je delovalo i da se pljusak pojačao.

U 21. krugu Dimitrije prolazi Bornu za četvrto mesto u krivini 7 i on je u tim trenucima bio i najbrži čovek na stazi.

Tri kruga kasnije smo ponovo videli vozilo bezbednosti, a nekoliko vozača je odlučilo da montira wet komponentu, dok prva petorica nisu reagovali.

Trka je nastavljena konačno u 28. krugu, a Dimitrijemse u početnom delu kruga probio na treće mesto, dok je MoonFall prošao ispred Robbie Vana na vodeću poziciju.

Veliki napredak je u tim trenucima pravio hbalent u Ferrariju, kog nije bilo nigde tokom cele trke, ali je prosto oživeo na Wet komponenti u finišu.

Vozači McLarena su u 29. krugu zamenili pozicije s obzirom da je Dimitrije imao kaznu od šest sekundi.

U poslednjem krugu je viđeno nekoliko incidenata. Prvo je drEaDis kočio MoonFall-a, koji ga je u jednom trenutku jedva izbegao. To je omogućilo Dimitriju da prođe na prvo mesto i pobedi, ali je on u konačnom plasmanu pao na treće mesto iza MoonFalla koji je nasledio pobedu, dok je Robbie Van drugim mestom preuzeo lidersku poziciju u šampionatu. Četvrti je bio hbalent u Ferrariju, nakon što se Undertaker napravio grešku. To međutim nije bilo dovoljno da italijanski tim zadrži prvo mesto u šampionatu konstruktora.

Peti i šesti su bili Borna i Leonidas u Williamsu, DarMaar je bio sedmi u Mercedesu, Darrian Alfy osmi u Alfi, Antonio deveti u Racing Pointu, dok je poslednji bod pokupio Undertaker.

Snimak kompletne trke možete pogledati ovde:

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavi komentar