eSports

MoonFall odneo pobedu za kraj; McLaren obezbedio konstruktorsku titulu

Poslednja trka prve sezone Balkan F1 eSports lige je priredila dosta uzbuđenja i najavila uzbudljivu novu budućnost koja čeka ovu ligu od leta.

Kvalifikacije

MoonFall u Haasu je već na samom početku sesije vozio izuzetan krug od 1m25.636s, što je bilo čak pola sekunde od šampiona Robbie Vana u McLarenu. DarMaar u Mercedesu je desetak minuta pre kraja kvalifikacija uspeo da se probio je na drugo mesto, ali je đ ostao sa četiri desetinke zaostatka. U tim trenucima je i Undertaker u Red Bullu vozio dobar krug, pa je potisnuo Robbie Vana na četvrto mesto.

Tri minuta pre kraja je na drugo mesto izbio Sestric u Racing Pointu i on je ujedno u tim trenucima bio tek drugi vozač koji je vozio ispod 1m26s.

U samom finišu su viđene neke promene u vrhu. MoonFall je za početak potvrdio svoju pol-poziciju sa 1m25.396s, dok se na drugu poziciju probio Darrian Alfy u Alfa Romeu. Dimitrije Minic se u McLarenu probio do trećeg mesta ispred svog timskog kolege Robbie Vana, koji je uspeo da preskoči Sestrica u poslednjem pokušaju.

Trka

MoonFall je odlično krenuo, dok je iza njega Dimitrije odmah izbio na drugo mesto ispred Darriana. Potom je u početnom spletu krivina i Robbie Van pokušao da napadne Darriana, ali je izgubio prijanjanje i završio van staze i pao je na 16. mesto.

Iza njih je Sestric zadržao svoju poziciju, do se na petom mestu našao tese1ecta, koji je bio pod velikim pritiskom Undertakera.

MoonFall je nakon početnog pritiska Dimitrija uspeo da stvori oko sekundu prednosti, dok je u petom krugu Undertaker preuzeo peto mesto.

Robbie Van je do 6. kruga uspeo da se vrati u bodove, dok je njegov timski kolega Dimitrije u tom periodu ponovo počeo da vrši pritisak na Moon-Fall-a.

Prvi je na zamenu guma u osmom krugu otišao Robbie Van i prešao je na tvrde gume, a krug kasnije su odreagovali i Darria, Sestric i Undertaker.

Treću poziciju je nasledio llopik u Williamsu, ali to nije potrajalo pošto ga je ubrzo obišao Marko u Ferrariju.

Dimitrije je u jurnjavi za MoonFall-om u 10. krugu napravio grešku na izlasku iz Spoon krivine, što je dalo priliku vozaču Haasa da malo pobegne. Oni su odmah na kraju tog kruga otišli u boks, ali su se odlučili za različite komponente, pošto se Dimitrije odlučio za tvrde gume.

Trku je poveo Marko ispred lOgike, a njih dvojica nisu išli u boks pošto su startovali na srednje-tvrdim gumama. Između MoonaFall-a i Dimitrija se našao Leonidas, koji isto nije menjao gume i to je omogućilo Haasovom vozaču da stvori prednost. U trenutku kada je Dimitrije uspeo da se probije ispred Leonidasa, MoonFall je već imao pet sekundi prednosti.

Marko i lOgika su nastavili da vode trku sve do 17. kruga, a na stazu su se vratili na mekim gumama na osmo i deveto mesto.

Poslednji je gume promenio Leonidas i on se sa petog spustio na 13. mesto. Marko je iza napredovao na mekim gumama i imao je sjajan duel sa Robbie Vanom, ali je ta borba prekinuta u 21. krugu kada je na stazu izašlo vozilo bezbednosti nakon što se tese1ecta zakucao u zid na zadnjem pravcu.

MoonFall je nešto pre izlaska vozila bezbednosti na stazu imao čak osam sekundi prednosti, dok je drugoplasirani Dimitrije dobio kaznu od tri sekunde.

Nekoliko vozača van prvih deset je to iskoristilo da montira nove meke gume, a isti potez je povukao i Undertaker koji je bio deveti. 

Trka je nastavljena u 24. krugu, a a u borbi za peto mesto je došlo do kontakta između Robbie Vana i Marka, nakon kog je vozač Ferrarija izleteo i pao na začelje, dok je šampion iz McLarena dobio kaznu od tri sekunde.

Na čelu je Dimitrije vršio veliki pritisak na MoonFalla, a čak je u jednom trenutku u borbi u poslednjoj šikani uspeo da ga prođe. Ipak, Haasov vozač se nekako odbranio i nastavio pohod ka pobedi.

U pretposlednjem krugu je došlo do velikog incidenta između Tweety-ja i Antonia na začelju, ali trka srećom nije korala da bude prekinuta.

MoonFall je sigurno priveo trku kraju i došao do pobede na zatvaranju sezone. Drugo mesto je nakon kazne za Dimitirja nasledio Darrian Alfy, dok je vozač McLarena pao na treće mesto.

Sestrić je bio četvrti ispred Undertakera, koji je napredovao na peto mesto zahvaljujući kazni koju je imao Robbie Van.

Iza šampiona je na sedmom mestu završio llopik, dok su bodove pokupili još lOgika, hd_storm i Mario.

Ovom trkom je završeno i takmičenje u prvom rangu Balkan F1 eSports Lige, koji će se od juna naći na kanalu Arena eSports TV-a gde će biti vožena druga sezona. Robbie Van iz McLarena je još na prošloj trci obezbedio titulu u konkurenciji vozača, dok je njegov tim na ovoj trci zahvaljujući njegovim i Dimitrijevim rezultatima obezbedio i konstruktorsku titulu.

U utorak je još preostalo da ispratimo poslednju trku drugog ranga, a reprizu ove možete ispratiti na YouTube kanalu lige.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavi komentar