eSports

eSports: MoonFall odneo pobedu za Haas na Spa Francorchampsu

Do kraja sezone su ostale još četiri trke, a situacija u šampionatu se maksimalno zakuvala u obe konkurencije.

Robbie Van je u McLarenu nakon prve runde krugova držao prvo vreme sa 1m41.468s ispred Darrian Alfy-a u Alfa Romeu i MoonFall-a u Haasu. Polovinom sesije je Matija preuzeo prvu poziciju, ali je njega pet minuta pre kraja sa vrha skinuo MoonFall sa 1m41.144s, dok se na treće mesto probio Undertaker za Red Bull. Razlika između prve trojice je u tim trenucima bila manja od tri stotinke dok je Darrian Alfy na četvrtom mestu imao oko desetinku ipo sporije vreme.

U samom finišu je viđena velika borba za prvo mesto. Prvo je Robbie Van povratio na trenutak prvo mesto, ali ga je onda sa 1m41.027s, nadmašio Undertaker i tako došao do pol pozicije. Na drugo mesto se u samom finišu probio Darrian Alfy, dok je Robbie Van pao na treće mesto. Razlike između vozača su generalno bile veoma male, a čak 17 vozača je imalo vreme u okviru jedne sekunde.

Undertaker je fantastično startovao i mirno poveo trku ispred Darriana i MoonFalla, dok se iza njega povela velika borba između dva vozača McLarena za četvrto i peto mesto. Robbie Van je nekako uspeo da ostane na četvrtom mestu, a oni su imali i kontakt sa Marijom u Ferrariju iza njih, koji je potom izgubio još jedno mesto od Duxa u drugoj Alfi.

U drugom krugu je viđen period pod virtualnim vozilom bezbednosti kada je drEaDis morao da odustane.

Trka je nastavljena u trećem krugu, a razlike između vozača u vrhu su bile ispod sekunde, pa se stvorio DRS vozić i to od prvog do čak desetog mesta.

U petom krugu je viđen incident kada su Matija i i DarMaar izgubili delove svojih prednjih krila, zbog čega su pali u poretku i morali u boks.

Krug kasnije, Darrian Alfy konačno napada Undertakera nakon nekoliko krugova pritiskanja. Zavetrinu je iskoristio i trećeplasirani MoonFall i videli smo trku tri vozača točak uz točak na Kemmel pravcu.

Undertaker je nekako uspeo da ostane na drugom mestu, a MoonFall je malo izgubio priključak. U sledećem krugu je to iskoristio Robbie Van i prošao na treće mesto, dok Dimitrije nije uspeo da,iskoristi gužvu i on prođe ispred MoonFall-a.

U 8. krugu je Darrian prvi od vodećih otišao u boks, dok su u sledećem krugu počeli da odgovaraju i ostali. McLarenovi vozači su napravili grešku pošto su zajedno ušli u boks, zbog čega je Dimitrije mnogo izgubio.

U 9. krugu je Darrian prestigao na stazi hbalent-a, koji nije bio u boksu, ali je onda usledio kontra-napad Ferrarijevog vozača na kraju Kemmel pravca. Došlo je do kontakta na ulasko u Les Combes nakon čega se hbalent okrenuo i pao u poretku. On je nakon tog okretanja imao nekoliko sjajnih duela sa Dimitrijem za osmo mesto i oni su u više navrata zadavali jedan drugom udarce i na kraju je u 13. krugu Dimitrije konačno uspeo da se odvoji. U istom krugu je došlo do promene među vodećima pošto je MoonFall prošao Undertakera u Eau Rouge krivini, što je u tom trenutku bilo četvrto mesto. Trku su u tom trenutku vodili Kleki i Quisper, koji nisu menjali gume pošto su za sa liku od ostalih startovali na tvrdoj komponenti.

Quisper je u boks otišao u 15. krugu, prešao je na meke gume i vratio se na deveto mesto, dok su Darrian i MoonFall jurili Klekija.

Kleki se konačno povukao na promenu guma na kraju 16. kruga, nakon čega je MoonFall krenuo u poteru za prvim mestom.

MoonFall je uspeo da izvede ključni manevar u DRS zoni na Kemmel pravcu u 18. krugu i preuzme lidersku poziciju, a ta borba je omogućila Undertakeru da se proključi, iako je par krugova ranije zaostajao preko dve sekunde.

U 19. krugu smo videli incidente u Eau Rouge krivini kada su odustali MbGuard, hbalent i hd_storm pa je na stazu moralo vozilo bezbednosti.

Nekoliko vozača je ovo iskoristilo da promeni gume i pređe na meke gume, ali niko od vodećih.

Trka je nastavljena dva kruga pre kraja, a MoonFall je odlično krenuo i napravio ključnu prednost, a iza njih je Dimitrije pravio lep napredak do sedmog mesta.

Na kraju je MoonFall sigurno došao do cilja i ostvario svoju prvu pobedu u Balkan F1 eSports Ligi. Darrian je morao da se zadovolji drugim mestom, dok se Undertaker popeo na poslednji stepen podijuma.

Robbie Van je završio kao četvrti i tim rezultatom se u generalnom plasmanu približio Matiji na svega četiri boda. Peti je na trci bio Dux ispred Dimitrija, Quispera, Klekija, koji je kroz cilj prošao kao četvrtim ali je bog kazne pao na osmo mesto, dok su prvih deset kompletirali llopika i DarMaara.

Sledeća trka prvog ranga je na programu za nedelju dana u Monci, dok se trka drugog ranga u Belgiji vozi u ponedeljak.

Kao i obično, snimak cele trke možete pogledati na twitch kanalu lige, a uskoro i na njihovom YouTube-u.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavi komentar