Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Ricciardo očekuje “prave stvari” od Pirellija

ABU DHABI 2017 TYRE TEST - ABU DHABI 29/11/2016 © FOTO STUDIO COLOMBO PER PIRELLI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

Australijanac u predstojećoj sezoni očekuje od Pirellija odlične pneumatike ali i od svoje ekipe da izazove šampionski Mercedes.

On vjeruje kako će predstojeće predsezonsko testiranje u Barseloni pokazati svu efektivu Pirellijevih pneumatika za sezonu 2017. Jedini dobavljač guma obavio je određene testove novih pneumatika i na kraju prošle godine.
Ipak, Ricciardo smatra kako ti testovi nisu bili mjerodavni za neku kvalitetniju analizu i detaljniju ocenu:

“Bilo je zaista teško procijeniti. Istina, osjetio sam i bolje prijanjanje, jer su same gume veće, ali je teško imati detaljan uvid u takvo nešto. Bolid je imao neki hibridno nasumični set-up, da ga tako definišem i to je bio najveći problem. Generalno, meni se tada sve činilo zanimljivim, tako da u Barseloni očekujem veliki napredak. Iz onog što smo vijeli u simulatoru, biće prava stvar. Ipak, treba sačekati realnost, realnost staze, da bismo vidjeli pravu stanje stvari.” kazao je Ricciardo.

Daniel ponovo ističe svoj decidno uvjerenje kako će se Red Bull boriti sa Mercedesom za sam vrh konstruktorskog poretka:

“Mislim da ih možemo izazvati, da. Ako budemo imali ista poboljšanja kao na startu prošle sezone, onda Lewisu neće biti nimalo lako, vjerujte mi. Imaće mnogo problema.”

(Diskusija)

Leave a Reply