Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Alonso: Uspeh u 2017. godini definisaće aerodinamika

Fernando Alonso vjeruje kako će u 2017. uspjeh biti određen samo aerodinamikom bolida ne i pogonskom jedinicom.

Španski vozač ubeđen je u sposobnost Honde da može proistzvesti kvalitetnu pogonsku jedinicu ove sezone, ali kako će glavni teret ovoga puta biti na šasiji bolida, odnosno na aerodinamičkom delu tima.

“Recimo da je Mercedes na vrhuncu snage i to znamo svi. Teško će biti dostići ih, ne samo za nas, nego za sve.” kazao je Fernando Alonso. “Ali, mislim da možemo biti dovoljno blizu da se borimo sa njima. Ja sam 100% ubijeđen da možemo doći do potrebne snage pogonskog agregata, ali je aerodinamika upitna, veoma upitna.”

Formula 1 ima nova pravila, i ona će biti interpretirana uglavnom različita od ekipe do ekipe, zavisno od nahođenja inžinjera i dizajnera koji budu razvijali bolide.

Neki će to vjerovatno odraditi kako treba, a neki možda ne. Alonso veli kako upravo novi propisi nude najveću mogućnost da se stigne vodeći, ako se odabere pravi inžinjerski razvoj i pravi način:

“Kad postoje nova pravila, možete biti srećni ili nesrećni. Sve zavisi od toga kako koja ekipa interpretira pravila, i u kom pravcu ide sama filozofija automobila. Ja se nadam da smo mi jedna od ekipa koja je počela od početka da radi posao onako kako treba. Jednostavno, vi možete ići jednim putem, a da neko iz tima odabere drugačiji pravac. Vi to shvatite u prvoj trci, ili idućoj, kad vidite da bolid ne ide onako kako ste očekivali vi, već ide onako kako je planirao neko drugi, ko ne dijeli vaš stav, u razvoju bolida.” dodao je vozač McLarena.

(Diskusija)

Leave a Reply