Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Hulkenberg: Novi bolidi izgledaju kao veoma brzi

Novi vozač Renaulta još je jedan u nizu koji je impresioniran performansama novih automobila.

Hulkenberg je takvu impresiju izneo novinaru Auto Motor und Sporta nakon jedne od redovnih sesija u simulatoru sa svojim novim timom:

“Novi automobili ostavljaju utisak brutalne brzine.”

Nema sumnje da Nico Hulkenberg nije i jedini koji je fasciniran mogućnostima novih bolida, budući da i ekipe Mercedesa, Ferrarija i Red Bull imaju najnovije modele simulatora u kojim njihovi vozači trenutno odrađuju određene zadatke. Oni sigurno i već znaju šta ih očekuje u Barseloni, idućeg mjeseca na početku prvih ovosezonskih testova.

Inžinjeri uglavnom očekuju 20 do 30 odsto više pritisne sile. To bi na stazama poput Katalunje moglo vozačima zadati dosta problema. Hulkenberg je prenio svoje utiske o stazi u Barseloni koju je isprobao na simulatoru:

“Krivina broj 3 i zavoj broj 9 sada sam mogao proći punim gasom. To je prošle sezone polazilo za rukom samo vozačima Mercedesaa i Red Bulla. Učinak DRS sistema je znazno više izražen, nego li kod prošlogodišnjih bolida. Ipak mislim da u Monte Karlu preticanje više neće biti moguće. Moći ćete samo voziti sredinom staze sa ovako širokim bolidima i to je to.”

(Diskusija)

Leave a Reply