Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Marko očekuje da će Ferrari i Alonso predstavljati opasnost po Red Bullu u Monaku

Helmut Marko, Red Bull, VN Majamija 2023. / Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Savetnik tima iz Milton Kinsa ne očekuje da će oni ovoga puta biti favoriti.

Razlog za ovakvo mišljenje ovog Austrijanca su svakako karakteristike ove ulične staze, koja ima spore krivine, zidove koji su dosta blizu, skoro pa ništa od pravca zbog čega je preticanje izuzetno teško. Tako je u velikom broju slučajeva pobednik često bio i vlasnik pol pozicije.

“Mi ovoga puta ne možemo da pokažemo svoju snagu u trci u Monaku.” kazao je Helmut Marko za Motorsport-magazin.com a prenosi GPblog. “Vozač koji je prvi on postavlja tempo. Potrošnja guma ovde nije velika. Nemamo pravce gde bi mogli da prikažemo našu brzinu.”

Charles Leclerc, Ferrari, VN Majamija 2023. / Ferrari Media Centre

Zbog toga on veruje da bi Ferrari mogao da prikaže dosta bolje performanse.

“Ono šta smo mogli da do sada vidimo jeste da je Ferrari često brži od Red Bulla u sporim krivinama.” dodao je Austrijanac. “Biće uzbudljivo, hajde da sačekamo i vidimo. Najveća (Ferrarijava) prednost mogla bi da bude na polju zagrevanja pneumatika. To može da bude odlučujuće u kvalifikacijama.”

Fernando Alonso, Aston Martin, VN Majamija 2023. / Aston Martin F1 Media Centre

Savetnik Red Bulla označio je da će i Fernando Alonso biti jedan od konkurenata za pobedu.

“Alonso je uvek dobar.” dodao je Helmut Marko. “Ta razlika u brzini na pravcima uopšte ne važi kada ste u Monaku. Ako on ima dobar vikend i bude u vrhu kvalifikacija, on će definitivno biti kandidat.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply