Hamilton ispred Vettela na trećem treningu u Australiji

Mercedes Media Centre/Steve Etherington

Vozači Mercedesa i Ferrarija imali su pravi mali dvoboj na Albert Parku.

Pre početka trećeg treninga stigla je i vest da je Max Verstappen promenio šasiju zbog problema sa rezervoarom. Inače, vremenski uslovi bili su pogodni za vožnju, pošto je tempertaura staze bila 42 a vazduha 21 stepen.

Posle instalacionih krugova prvo mereno vreme zabeležio je George Russel koji je Albert Park prešao za 1m30.332s. Posle vozača Williamsa koji su u prvim momentima bili jedini aktivni i ostali vozači krenuli su da rade svoj posao, pa je tako Pierre Galsy ostvario najbolje vreme od 1m26.159s. Max Verstappen je odmah započeo test svoje nove šasije, pa je tako Holanđaninu posle prvih deset minuta pripala vodeća pozicija – 1m25.106s.

Ubrzo na vrhu liste pojavio se Danil Kvyat koji je za 84 hiljaditinki bio brži od Maxa Verstappena a već ka polovini sesije skoro svi vozači su se pojavili na stazi. Sebastian Vettel je postavio najbže vreme na mekim gumama od 1m23.739s a iza njega našao se Valtteri Bottas sa desetinkom zaostatka. Istu taktiku koristio je i Lewis Hamilton što je bilo dovoljno da za 40 hiljaditinki bude najbrži od Sebastiana Vettela – 1m23.699s, dok se Chalres Leclerc probio na treće mesto.

Valtteri Bottas je u narednom pokušaju dodao gas i tako na trenutak došao do prvog mesta, koje je samo momenat kasnije opet otišlo u ruke Lewisa Hamiltona jer je Britanac spojio najbolji krug od 1m23.360s i tako za 3 desetinke bio ispred a oba vozača Mercedesa imali su meke komponente.

Usledio je i odgovor Sebastiana Vettela koji je postavio sva tri najbrža sektora i tako imao najbolje vreme od 1m22.556s takođe na mekim gumama, što je za 8 desetinke bilo brže od kruga Lewisa Hamiltona. Charles Leclerc je ispratio svog timskog kolegu ali je imao zaostatak za njim od 2.6 desetinki dok je Lewis Hamilton iskoristio praznu stazu i opet došao do prvog mesta krugom od 1m22.292s.

Na kraju treninga stvorila se gužva na stazi, pa tako nije bilo više prilika da se poprave vremena. Hamilton je trening završio ispred Ferrarijevog dvojca dok je četvrti bio odlični Grosjean. Njegovom timskom kolegi Kevinu Magnussenu pripalo je peto mesto, šesti je bio Pierre Galsy, dok se tek na sedmoj poziciji našao Valtteri Bottas. Kvyat, Verstappen i Ricciardo zaključili su spisak prvih deset.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar