Wolff demantovao Lowa o navodima o snazi Mercedesovog agregata

Mercedes F1 Media Centre/Steve Etherington

Bivši tehnički direktor nemačkog tima izjavio je da oni tokom njegovog boravka nikada nisu koristili punu snagu svog agregata.

Paddy Lowe tvrdi kako je tim u 2014. često vodio diskusije kada i koliko snage treba da da svojim vozačima na kvalifikacijama i trci, ali da nikada nisu koristili onaj najjači mod agregata, što je šef tima Toto Wolff demantovao.

Britanac je bio gost podcasta Formule 1 Beyond the Grid u kome je kazao da je Mercedes namerno koristio manju snagu svoje pogonske jedinice kako ne bi pao u oko FIA-i i na taj način izbegao moguće promene pravila.

Sada je Toto Wolff to demantovao.

“Mislim da Paddy bio na drugom mesto u odnosu na mene. Nije bilo ni mesta ni sutuacije kada smo mi rešili da smanjimo snagu agregata kako bi izbegli moguću promenu pravila. Mi smo bili veoma konkuretni u 2014. i svi su to mogli da vide. To je bio start novih pravila po pitanju motora i tu se ne bi ništa promenilo. Mislim da je Paddy imao to na umu.” dodao je šef Mercedesa.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar