Počeo opšti rat šefova nekoliko velikih timova

Zak Brown je juče poslao otvoreno pismo u kojem tvrdi da neki proizvođači utiču na glasove svojih mušterija prilikom donošenja važnih odluka.

Šef ekipe McLaren smatra d timovi koji proizvode motore usko sarađuju sa svojim mušterijama i da se to čak prenosi i na podršku ili odbijanje određenih predloga koje donosi komisija Formule 1.

On smatra da je to preveliki uticaj koji snabdevači motora imaju na ostale.

“Jedan od fundamentalnih principa Formule 1 je da imamo otvoreno takmičenje između konstruktora”, rekao je Brown.

On dodaje da trenutno manjina koči donošenje nekih bitnih odluka.

“Sve to dodatno remete neki proizvođači koji imaju uticaj na glasove svojih mušterija. Bilo je primera i kada su manji timovi glasali za nešto što je njihov snabdevač želeo, iako su znali da njima to ne ide u korist. Fanovi i njihovi interesi su pritom potpuno zanemareni”, izjavio je Brown.

Na ovo pismo je vrlo brzo odreagovao Christian Horner i izjavio je da žali zbog svega što se priča.

“Bila bi šteta kada bi smo morali da imamo tajno glasanje, ali tim ima pravo da to traži. Ako je to nešto što će am omogućiti da imamo nezavisne glasove, onda podržavamo ideju”, izjavio je Horner.

On je potom rekao da je verovatno Mercedes taj koji vrši pritisak na privatne timove koji dobavljaju motore od njih.

Pretpostavljam da je Brown to rekao zbog pritiska koji na njih vrši snabdevač i to je tužno ako je tačno.”

Toto Wolff je odmah uzeo da se brani i optužio je Red Bull i Ferrari da oni utiču na svoje mušterije.

“Tokom godina sam video da da Toro Rosso i Haas glasaju bez izuzetaka za ono za šta se zalažu Red Bull i Ferrari. Mi nikada nismo uticali na glasove drugih timova”, kratko je prokomentarisao Wolff.

Videćemo da li će se Ferrari oglašavati, ali ovo se polako pretvara u rat između šefova timova i ko zna šta bi još od detalja sa zatvorenih sednica moglo da ispliva na površinu.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar