Vesti

Timovi, F1 i FIA postigli dogovor: Zimski test održaće se u Bahreinu

BAHRAIN, BAHRAIN - APRIL 07: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during final practice for the Bahrain Formula One Grand Prix at Bahrain International Circuit on April 7, 2018 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI201804070381 // Usage for editorial use only //

Zvanični poćetak sezone ovoga puta morao je da bude pomeren.

Pošto je danas objavljeno da početak šampionata neće krenuti sa VN Australije, nova sezona startovaće trkom za VN Bahreina. Sada je logično, da ako će timovi već prvi posetiti Bliski istok da se na istom mestu održe i zimski testovi.


Sada, kako piše Motorsport.com, Formula 1, FIA i timovi dali su sagalsnost da se zimski testovi pomere u Bahreinu i oni će se održati od 12. do 14. marta. Od ove sezone broj test dana smanjen je na tri a ova država dobro stoji kada je u pitanju stanje sa korona virusom. Za ovu promenu FIA nije trebala da izmeni pravila, koja nalažu da poslednji test mora da bude odrađen 10 dana pre početka trke a u ovom slučaju razlika je 11 dana. Takođe, timovi su dobili još dodatnih nedelju dana da rade na svojim bolidima a na stazi Sakir imaće prilike da odarde i tkz filmske dane.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavi komentar