Sainz zadovoljan svojim izborom: Niko Ferrari nije napustio praznih ruku

Ferrari Media Centre

Ovaj Španac je napustio McLaren i od ove godine braniće boje Ferrarija.

Carlos Sainz je u McLaren došao posle epizode u Renaultu, gde je francuski tim insistirao na njegovom dovođenju i tako ga preuzeo od Red Bulla odnosno Toro Rossa. Sada od 2021. Ferrari je osigurao njegove usluge koji prošle sezone nije prikazao najbolje performanse.

“McLaren je tada bio već u usponu, ali je u to vreme Ferrari pobeđivao na trkama i osvajao pol pozicije. U svo moje poštovanje prema McLarenu, oni su drugi najbolji tim u istoriji Formule 1 i kada vam Ferrari zakuca na vrata vi ne možete da odolite.” kazao je Sainz za AS.com.

Sada, Sainz se nalazi u novo okruženju i ova činjenica mu neće smetati.

“Uspeo sad da napravim dobar tim sa McLarenom, zašto to ne bih uspeo sa Ferrarijem? Volim Mattiju Binotta i srećan sam onime šta sam video i o čemu smo pričali. Nema sumanje da neću uspeti da kontrolišem situaciju u Ferrariju.” dodao je Španac.

Fernando Alonso i Sebastian Vettel napustili su tim bez osvojene titule, ali ovaj podatak uopšte ne muči novog vozača tima iz Maranela.

“Oni su otišli odatle sa pobedama i podijumima u svojim džepovima, pa tako ne možete da kažete da su izašli praznih ruku. Ja sam za sada poneo dva pobednička postolja. Možda su otišli bez šamponske titule, ali pored njih bilo je još 19 vozača koji su se borili za to, pogotovo u momentima kada su Mercedes i Red Bull dominirali. Niko Ferrari ne napušta praznih ruku.” kazao je Sainz.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar