Imola i Formula 1 na pragu da postignu dogovor, problem je cena?

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Postoji dobra šansa da i ove godine imamo VN Emilije Romanje.

Kako prenose italijanski mediji Imola naporno radi kako bi ponovo dovela karavan najbržeg cirkusa i u 2021. Prošle godine posle mnogo vremena Formula 1 došla je na ovu čuvenu stazu, pre svega zbog promene u kalendaru šampionata izazvane pandemijom korona virusa.

Sada, kako piše list il Resto del Carlino, postoji određeni scenario da Imola zauzme mesto u kalendaru koje je slobodno za 18. april. Tako bi prema planu B, novi start šampionata počeo u Bahreinu i onda prelesio u Evropu, gde bi domaćini bili Imola, Portimao, Barselona i Monako. Ovaj list dodaje da je generalni dogovor postignut, ali je ostao problem oko cene.

Organizatori trke znaju da trebaju da pojačaju ponudu, ali sve zavisi i od činjenice da li će gledaocima biti dozvoljen ulaz. Ranije, Imola nije mogla da se nađe u konkurenciji za mesto kalendaru, jer nije bila u mogućnosti da skupi između 20 i 25 miliona evra koliko je Formula 1 tražila, pa se tako veruje da je u ovoj situaciji ta cena sada upola manja.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar