Claire Williams iznela razloge zbog čega je njena porodica prodala tim

Glenn Dunbar/Williams/essentiallysports.com

Posle 43 godine familija Williams više nema svoj tim u Formuli 1.

Prošlogodišnja VN Italije bila je poslednja trka od ukupno 739, gde je tim iz Grova predvodila porodica Williamsa koja je takođe i osnivač. Od tada, upravljenjam timom preuzela je američki investicioni fond Dorilton Capital.

Od maja meseca Claire Williams je stavila tim na prodaju, pošto je ova ekipa poslovala sa gubitkom od 13 miliona funti a ova kriza pre svega izazvana je pandemojom korona virusa i gubitkom glavnog sponzora ROKiT. Bivša šefica i vlasnica tima u intrevjuu za New York Times iznela je razloge zbog čega su bili primorani na prodaju.

“Sa dolaskom korone, tada smo razmišljali o raznim stvarima, pre svega kako ćemo se trkati i održati naše poslovanje tokom karantina. U tim trenucima dosta smo se mučili. Od tada, odlučili smo da nam je potrebna određena investicija ili da prodamo tim. Nismo imali izbora. Uradili smo sve što smo mogli.” kazala je Claire Williams.

Prema njenim rečima odluka o samoj prodaji bila je zasnovana na dva bitna elementa: “Prvi je bio da spasimo tim.” kazala je ona. “Kada kažem da spasimo tim, mislila sam da osiguramo radna mesta ljudima kako bi tim i dalje postojao i profitirao. Takođe, želela sam da moj otac iz svega ovoga izađe sa novčanim iznosom koji je zalužio za svoj doprinos. Moj otac nikada nije uzao ni jedan peni od tima tokom ovih godina. Zbog toga sam želela da osgiram njegov dosadašnji rad. To mi je bilo zaista važno. Mislim da nije bilo ispravno da naša porodica po svaku cenu vodi tim kako bi morala da ostane u ovom sportu. To bi kulminiraklo da odemo u stečaj i iz svega izađemo praznih ruku.”

Sa druge strane Dorilton Capital je pravi izbor kandidata za prodaju.

“Oni imaju duboke džepove.” dodala je ona. “Znala sam da Dorliton želi da uloži dosta sredstava kako bi vratili tim u sam vrh. Mogu reći da oni imaju osećaj za to, jer takođe imaju slučnu strast kao i naša familija za ovim sportom.”

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar