RaceFans: Spremaju se i promene na šasiji, podu i krilima za 2021. godinu

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Formula 1 ima plan da već od 2021. smanji prijanjanje na bolidima.

Timovi Formule 1, FIA i Liberty Medija juče su se dogovorili da zamrznu razvoj šasije, menjača i vešanja ali kao i da su razgovarali po pitanju određenih pravila već od 2021 u kojoj je posle pandemije korona virusa planirano da se zadrži ista konfiguracija bolida. Naime, za tada spremaju se određene promene koje bi trebalo da smanji prijanjanje na bolidima a ona bi se odnosila na šasiju, pod i krila.

Ove mere bi se uvodile pre svega i zbog Pirellija i prevelikog opterećenja na pneumatike. Naime, timovi su još ranije rešili da ne koriste novu specifikaciju guma u 2020. pa će se tako ove godine koristiti gume iz prošle sezone a ista praksa ostaje i za 2021. Očekuje se da performanse bolida tokom vremena budu sve bolje i bolje, pritisak na ove pneumatike bio bi prevelik pa se tako očekuje da se smanji količina prijanjanja. Takođe, manjak prijanjanja značiće da ćemo videti i sporije krugove na stazi, ali i da ćemo imati više šansi za preticanje jer će bolidi proizvoditi manje “prljavog” vazduha.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar