Vesti

Gume će biti manje osetljive od 2022.

Pirelli naporno radi na gumama za sledeću sezonu i one bi trebalo da budu manje osetljive od sadašnjih.

Sa novim tehničkim pravilnikom u 2022. nam stižu i nove gume i veće felne. Cilj promena je da se omogući bolidima da lakše prate jedni druge kroz krivine, dok veće felne treba da poboljšaju ukupnu estetiku.

Testiranje novih guma je već uveliko u toku, a Pirellijev šef F1 divizije Mario Isola je otkrio neke od ciljeva italijanskog proizvođača.

“Predstavićemo novu porodicu komponenti sa različitim sastavom. Promenjena je i konstrukcija i sada je takva da degradacija i pregrevanje neće biti toliko izraženi. Svakako nam nije cilj da napravimo proizvod koji uopšte neće degradirati, ali se svakako susrećem sa nekim potpuno novim izazovima. Cilj je da se fokusiramo na komponente koje imaju šiti temperaturni opseg rada. Time ćemo sprečiti pregrevanje, ali i potrošnja mora da bude takva da ne dođemo u situaciju da imamo samo po jedan pit-stop za svakog vozača na trkama. Tokom dosadašnjih testova smo obavili razna merenja, davali smo različite instrukcije vozačima kako da voze u kom krugu kako bi smo videli šta možemo da očekujemo i rezultati su obećavajući”, izjavio je Isola.

Ferrari je pre dve nedelje odradio test u kišnim uslovima na stazi Paul Ricard. Sledeći timovi koji će biti u akciji su Red Bull i AlphaTauri, koji će test imati na Red Bull Ringu 6. i 7. jula.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Leave a Reply