Uncategorized

Mercedes: Deo krivice za Hamiltonovo izletanje je i na nama

Mike Elliott kaže da Mercedes mora da preuzme deo krivice za finiš trke u Azerbejdžanu.

Hamilton je nakon odustajanja Verstappena imao veliku priliku da u finišu na restartu preuzme prvo mesto, ali ga je greška na kočenju koštala ne samo pobede ili drugog mesta, već i bodova uopšte.

On je slučajno aktivirao jedan od prekidača na volanu, koji je promenio balans kočenja što ga je uhvatilo nespremnog u krivini 1.

Mike Elliott iz Mercedesa je sada detaljnije objasnio šta se dogodilo.

“Jedna od stvari je svakako prekidač, koji je premestio balans prema prednjim kočnicama što pomaže u njihovom zagrevanju. Lewis je sve ispravno uradio. Uključio je i isključio one prekidače koje je trebalo po proceduri i bio je spreman za start. Sjajno je krenuo i odmah se našao uz Pereza. Međutim, u procesu brzog menjanja brzina mu je prst skliznuo i slučajno pritisnuo kobno dugme. On to nije osetio i nije imao predstavu da će imati problem. Kada je kočio, na mestu na kom to inače radi, bio je u poziciji da je balans kočenja premešten napred. Sav pritisak je bio na prednjim gumama i kao posledica toga je blokirao točkove i produžio pravo”, izjavio je Elliott.

Hamilton se odmah izvinio ekipi, ali Elliott smatra da njegov tim treba da preuzme deo odgovornosti pošto je prekidač bio na mestu na volanu na kojem može slučajno da se pritisne.

“Razgovarali smo juče sa Lewisom i on krivi sebe za sve, ali on baš retko pravi greške. Na nama je da mu pružimo bolid gde će mu biti još teže da napravi bilo kakvu grešku. Moramo da preuzmemo deo odgovornosti i napravimo određene promene već za sledeću trku kako nam se ovakve situacije ne bi ponovile”, rekao je Elliott.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

 

Leave a Reply