Vesti

Grosjean dobio svoju oproštajnu vožnju u Mercedesu

Francuz će sledećeg meseca odraditi oproštajni test u bolidu Formule 1 sa nemačkim timom.

Grosjean nije bio u mogućnosti da se vrati na stazu nakon stravičnog udesa koji je imao krajem prošle godine na VN Bahreina. On je već u tom trenutku znao da neće imati angažman ove godine, pa je to značilo da je trka u Bahreinu ujedno bila i njegova poslednja u Formuli 1.

On je potom izjavio da bi voleo da testira sa nekim timom i tako dobije pravi oproštaj. Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je još tada obećao Grosejanu test, a detalji planova su sada konačno otkriveni.

Grosjean je u martu bio u Mercedesovoj fabrici gde je tim izradio sedište za njega i imaće priliku da odradi promotivne krugove u šampionskom W10 na VN Francuske.

On će potom ostati na stazi Paul Ricard gde će u utorak imati poseban test u bolidu iz 2019.

“Jako sam uzbuđen što ću ponovo uskočiti u bolid Formule 1. Biće to posebna prilika za mene da provozam šampionski Mercedes. To će sigurno biti posebno iskustvo. Neizmerno sam zahvalan Mercedesu i Toto Wolffu na ukazanoj prilici. Prvi put sam čuo da postoji mogućnost da vozim Mercedes još kada sam bio u bolnici u Bahreinu. To me je baš oraspoložilo. Formula 1 nije imala prilike da se vozi u Francuskoj prošle godine, tako da će za mene vožnja u Mercedesu a potom i test na mojoj domaćoj stazi biti fantastičan doživljaj. Jedva čekam”, izjavio je Grosjean.

Francuski vozač se vratio trkanju i sada nastupa u IndyCar seriji, ali je Wolff rekao da je Mercedes od početka imao želju da pruži Grosjeanu poslednju priliku u F1 bolidu.

“Potpuno podržavamo Romaina i ovu priliku koju dobija. Ideja se pojavila  u trenutku kada je sve ukazivalo na to da neće moći da se vrati na stazu do kraja sezone. Nismo želeli da njegova nesreća bude poslednje čega će se sećati iz Formule 1. Poznajem ga još od kada je bio u Formuli 3 gde je bio prvak. Imao je dugu i uspešnu karijeru u Formuli 1 i želeli smo da se postaramo da mu poslednja sećanja na Formulu 1 budu ona iz bolida i za volanom i to šampionskog bolida. Veoma me zanima i njegova povratna informacija o W10”, rekao je Toto Wolff.

Velika Nagrada Francuske se održava od 25. do 27. juna.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Leave a Reply