Trke i testiranja

FIA objavila kalendar Formule 1 za 2023. godinu

Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Karavan se vraća u Kinu i Katar, a nova trka je već najavljena VN Las Vegasa.

Novi kalendar se sastoji iz rekordne 24 trke i kao ove godine započinje već 5. marta trkom u Bahreinu, a završava se 26. novembra u Abu Dabiju.

Kina bi trebalo da se vrati nakon tri godine odsustva, a trka je zakazana za 16. april i to će biti četvrta runda šampionata.

Azerbejdžan je sa juna pomeren na april i time oslobađa mesto o kalendaru kada se održava trka za 24 časa Le Mana.

Imola je zbog toga pomerena na kraj maja i zajedno sa VN Monaka i VN Španije čini prvi od dva trostruka vikenda koje ćemo imati sledeće godine.

Treba istaći da Monako još nije potvrdio svoj ugovor, ali informacije koje pristižu govore da pregovori teku po planu.

VN Belgije je pomerena i sada će ova trka biti poslednja u prvom delu sezone pre letnje pauze, a u julu će se pored nje voziti još i VN Austrije, VN Velike Britanije i VN Mađarske.

Francuska je kao što se i očekivalo uklonjena sa kalendara, ali se zato kao što je i najavljeno prošle godine vraća Katar gde će se voziti 8. oktobra.

VN Brazila je pomerena na nešto raniji termin i sada sa VN Amerike u Ostinu i VN Meksika formira drugi trostruki vikend.

Las Vegas će debitovati 18. novembra kao pretposlednja runda šampionata, samo nedelju dana pre završetka sezone u Abu Dabiju.

Kalendar 2023.
Izvor: FIA.com

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Komentar

Ostavi komentar