Vesti

Wolff tvrdi: Mercedes je donekle rešio probleme sa poskakivanjem

Mercedes AMG F1/LAT Images

Tokom VN Kanade nemački tim izgledao je dosta konkuretno.

Lewis Hamilton i George Russell ostvarili su treće i četvrto mesto na trci u Montrealu a razlog za ovako dobre rezultate možda leži u činjenici da su oni uspeli da reše dobar deo problema sa poskakivanjem. Ovo je za Autosport.com potvrdio šef tima Toto Wolff.

On je u intervjuu za ovaj portal kazao da se poskakivanje javljalo zbog krutosti u ponašanju kod W13, ali sada kada su pronašli lek za ovo nivo poskakivanja kod bolida je na nivou kao kod njihovih rivala. Ova krutost mogla se uočiti u momentima kada automobili ide preko ivičnjaka, zbog čega je ova sila trebalo da bude smanjena a to se može učiniti podešavanjem bolida kao i sa nižim podom. Nemački tim je doneo novi pod za trku u Kanadi koji je isproban na treninzima.

Inače, Toto Wolff nije bio zadovoljan načinom kako su ostali timovi reagovali na FIA-in predlog za merenje poskakivanja a priča se da je to izazvalo veliku buru na sastanku.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar