Vesti

Marko sumnja da je Mercedes imao dojavu o novoj tehničkoj direktivi

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Austrijanac bio je začuđuđen brzinom reagovanja nemačkog tima.

Savetnik Red Bulla sumnja da je Mercedes imao neka ranija saznanja o FIA-inoj tehničkoj drirektivi koja je donešena neposredno pred VN Kanade. Marko sa druge strane nije zadovoljan ovom novom odlukom vladajućeg tela.

Naime, FIA želi da smanji uticaj poskakivanja bolida, pa je čak dobila i molbu od strane vozača koji trpe velike fizičke bolove a varhunac svega bio je na trci u Azerbejdžanu. Zbog toga ova organizacija je donela novu tehničku direktivu po kojoj će se pre svega meriti vertiklano optrećenje i tako odlučivati za koliko koji bolid treba da se podigne od zemlje kako bi bio bezbedan i mogao da učestvuje u trci. Tehnički gledano, timovima je bilo dozvoljeno da postave još jednu dodatnu šipku na kraju poda a ono što Helmuta Marka brine je to da se ovaj deo odmah sutra dan posle izbacivanja ovog dokumenta on našao već u potrebi kod Mercedesa.

Zbog toga savetnik Red Bulla bio je veoma zabrinut i dao svoje mišljenje da su oni možda imali neka ranija saznanja o tehničkoj direktivi.

“Inače, na drugačiji način ne možete da objasnite šta se tu desilo.” kazao je Marko za Motorsport.com

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Komentar

Ostavi komentar