Tračevi i spekulacije

Teška rasprava u Kanadi između Wolffa, Binotta i Hornera?

Mercedes AMG F1/LAT Images

Šef Mercedesa nije bio zadovoljan stavom pojedinih timova oko predloženog rešenja za regulaciju poskakivanja.

Toto Wolff je tokom vikenda u Montrealu naveo da se određeni timovi igraju “neiskrenosti i političkih igara” a ova izjava prema rečima novinara izazvala je varnicu koja je zapalila vatru. Naime, pre vikenda u Kanadi FIA je najavila svoje mere koje će uvesti kako bi na zahtev vozača ukinula poskakivanje bolida, pa kako je Sky Sports F1 naveo ovo pravilo nije bilo onakvo kakvo je nemački tim i očekivao.

Britanski novinar Adam Cooper koji je godinama u F1 karavanu napisao je da su svi šefovi timova imali zajednički sastanak i da su ovom prilikom ne baš prijatan razgovor imali Mattija Binotto i Toto Wolff. Takođe, u ovu raspravu bio je umešan i Christian Horner a da sve bude “kako treba” ovu situaciju snimila je Netflixova kamera.

Kako Sky Sports F1 navodi, Mercedes je još u Bakuu predložio način za smanjenje poskakivanja bolida, koja je uključivala da se svi bolidi podignu za određen nivo a ne prema FIA-nom predlogu u kojem bi svaki bolid bio različito izdignut od zemlje. Nemački tim je na ovaj način želelo da ovo odstupanje bude identično kako bi se lakše približili vodećima.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar