Vesti

Wolff: Mercedes nije predvideo probleme između Hamiltona i Rosberga

Atmosfera u Mercedesu je danas možda pozitivna, ali to nije bio slučaj pre nekoliko godina.

Cela situacija u timu je bila znatno komplikovanija dok su vozači bili Hamilton i Rosberg. Odnos između njih dvojice se potpuno raspao nakon nekoliko duela na stazi, a Wolff priznaje da ne želi da se njegov tim ponovo nađe u takvoj situaciji.

On je takođe rekao da tim uopšte nije razmišljao o dinamici između njih dvojice pre nego što se borba za titule zakuvala.

Ekipa nije imala jasnog lidera u 2013. kada je došao Hamilton, a prijateljstvo između dva vozača, koje je datiralo još iz njihove mladosti, se pretvorilo u potpuni rat u trenucima kada je Mercedes počeo da dominira u Formuli 1.

U osvrtu na ovaj period, Wolff smatra da zbog takvih odnosa ni jedan od vozača nije uspeo da pokaže svoj maksimum.

“Nisam siguran da je su pored takve atmosfere mogli da izvuku maksimum. Postojao je sav taj negativni naboj, a pored toga su morali i da se ponašaju timski. Tokom timskih brifinga je bilo baš neprijatno, pošto su vozači bili baš neprijateljski nastrojeni jedan prema drugom. To je nešto što ne želim ponovo da dozvolim u mom timu”, izjavio je Wolff.

Wolff kaže da on nije bio timu kada se odlučivalo o dovođenju Hamiltona umesto Schumachera i da je to možda jedan od razloga zašto se sve ovo dešavalo.

“Nisam mogao niša da uradim, pošto su ugovori potpisani pre nego što sam došao u tim”, rekao je Wolff.

On dodaje da menadžment ekipe uopšte nije razmišljao o tome i navodi da su Hamilton i Rosberg bili prilično izjednačeni tokom karijera pre Formule 1. Prosto su svi sastojci bili tu da se stvori otrovna atmosfera.

“Niko nije razmišljao kakva bi bila dinamika između njih i šta bi se dogodilo u slučaju neuspeha jednog ili drugog. Razumemo nezadovoljstvo ako sve ide protiv jednog vozača, ali i dalje pokušavamo da održimo dinamično okruženje.”

Nakon što je preuzeo tim od Brawna, Wolff kaže da je u jednom trenutku morao da objasni vozačima za šta su sve odgovorni, da reprezentuju veliki brend i šta se očekuje od njih.

Postalo mu je jasno da mora da zauzme ovakav pristup nakon udesa koji je dvojac imao na VN Belgije u borbi za prvo mesto u Les Combes krivini.

“Bilo je strašno teško pošto sam bio novajlija u timu te godine, a Nico i Lewis su godinama bili u Formuli 1.Ipak, i pored svega sam uspeo da stvorim okruženje u kojem su morali da respektuju tim. Nekada sam morao da budem i grub i razumeli su da ne smeju da nas iznevere. Smatrao sam da je bilo dosta sebičnosti nakon svega što se desilo tokom 2014. Rekao sam im da od sledećeg puta kada se nađu u borbi sa drugim bolidom ili timskim kolegom, razmišljaju o brendu Mercedesa. Treba da imaju obzira za svakog pojedinačno u timu, za tadašnjeg direktora Dietera Zetschea. Na taj način će promeniti svoje ponašanje na stazi i neće gurnuti timskog kolegu u zid”, zaključio je Wolff.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavite komentar