Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Wolff: I Hamilton je mislio da je Bottas dobra opcija

Kao što je bilo i predviđeno vodeći ljudi Mercedesa morali su da upitaju svog vozača o izboru njegovog novog timskog kolege.

Bottas je pre samo nekoliko dana prešao iz redove Williamsa u tim Mercedesa a za ovaj transfer bilo je potrebno i odobrenje i od Lewisa Hamiltona.

“Mi smo imali razgovor sa Lewisom pre Božića. On je kazao da je Valtteri dobar momak, sa kojim se oduvek dobro slagao u Formuli 1 i da veruje da je baš on dobra opcija.” kazao je šef tima Toto Wolff.

On je u izjavi za finske medije rekao da je novi vozački tandem sada miks da različita karaktera.

“Mislim da to može da bude dobro. Između Nica i Lewisa imali smo probleme sa njihovom prošlošću, a ovo sada je nešto sasvim drugačije. Sigurno je da će biti trenutaka kada će stvari biti teže ali verujem da će sada biti lakše da se ti problemi i reše.”

Mercedes još nije objavio detalje Bottasovog ugovora ali se veruje da je u pitanju samo dogovor na godinu dana. Wolff je sa druge strane rekao da dugoročno računa na usluge Finca, ali nije nemoguće da naredne godine u svojim redovima žele da vide Sebastiana Vettela i Fernada Alonsa.

“Mi nismo izabrali Valtterija ako ne mislimo da on može da pomogne timu. Ali u suštini, stanje vozača na tržištu je ono što uvek pratimo. Sledeće godine otvaraju se nove opcije u vidu Vettela, Alonsa, Bottasa pa i nekoliko mladih vozača. Videćemo.” dodao je prvi čovek Mercedesa.

(Diskusija)

Leave a Reply