Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Newey: Renaultov razvoj ide u veoma dobrom smeru

NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 08: Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Red Bull Racing looks at the car in the garage during practice for the Formula One Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 8, 2016 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Tehnički direktor Red Bulla pohvalio je rad francuske ekipe na polju pogonskie jedinice.

Adrian Newey slaže se da će povećanje sile prijanjanja sa novim tehničkim pravilima naterati vozače da više vremena provode na papučici gasa, što će promeniti neke odnose na samoj pogonskoj jedinici.

“To bi trebalo da znači da je pogonska jedinica mnogo važnija, jer ćemo imati više prijanjanja, pa tako procenat korišćenja papučice gasa raste. Onda i potrošnja samih motora biti veća. Mislim da Renault ide u pravom smeru. Pre samo dve godine oni nisu napravili nikakav napredak tokom zime, dok je sada situacija drugačija.”

“Oni su naporno radili. Znam ih dosta dugo i mislim da su napravili pravu stvar. Kao i uvek, niko tačno ne zna kolika je razlika sve dok ne izađemo na stazu.” kazao je Newey.

On je dodao da je zadovoljan statusom razvoja bolida sa oznakom RB13.

“Drago mi je što smo uspešno prošli test bezbednosti nosa i to smo uradili najbrže do sada. Dizajn bolida je završen i sada svi radimo na izradi delova.”

(Diskusija)

Leave a Reply