Vesti

Red Bull završio sa razvojem bolida za 2016.

MONZA, ITALY - SEPTEMBER 04: Daniel Ricciardo of Australia drives the Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer during the Formula One Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 4, 2016 in Monza, Italy. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

Po rečima vodećih ljudi iz Milton Kinsa, tim je svoj fokus usmerio ka sledećoj sezoni.

Red Bullov šef, Christian Horner, kaže kako su fokus i svi resursi tima sada usmjereni ka sezoni 2017., i ostaje da se samo par manjih ažuriranja implementira u ovogodišnji bolid. Velika promjena pravila za narednu sezonu primorala je sve timove na ogromna ulaganja resursa, a ni Red Bull nije izuzetak.

“Cijela fabrika je sada fokusirana na 2017. Imamo još nešto delova za ovu sezonu, ali ništa bitno.”

Horner je uvjeren u dobar nastup njegovih vozača pod svjetlima Singapura:

“To je drugačiji tip staze od Monce, i ja očekujem dosta bolju vožnju, i sam automobil. Nadam se da se možemo dosta približiti Ferrariju i otežati im puno više nego li u Monci. Sigurno smo u boljoj poziciji nego prije 12 mjeseci na ovoj stazi, a znamo da sada dolaze staze koje nam više odgovaraju nego možda našim protivnicima. Singapur, Malezija, Japan, Meksiko, sve su to u teoriji piste gdje mi sa našim automobilom imamo prednost i mislim da je to razumno razmišljanje.”

(Diskusija)

Ostavi komentar