Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Magnussenove šanse za opstanak u Renaultu su sve manje?

Prema danskim novinama BT šanse Kevina Magnussena da zadrži trkačko mjesto u timu Renault su jako male i krajem septembra mogle bi postati minorne.

Izvještaj dalje otkriva kako opcija, odnosno dančeva klauzula ugovora ističe 30. septembra, a trka u Singapuru jedina je trka prije tog datuma. Ako opcija ugovora ne bude aktivirana, on je slobodan da pregovara sa drugim timovima o svom novom angažmanu:

“Ako se opcija ne aktivira, Kevin je slobodan da pregovara sa drugim timovima “piše BT.

Sa druge strane, komentator danske televizije TV3, Jens Hansen, smatra kako su vozači u ovom trenutku tek na trećem mjestu liste prioriteta francuskog tima:

“Renault treba da preuzme kontrolu nad svojom organizacijom. Kao prvo, imaju probleme sa pronalaženjem radnika i ljudstva za svoju fabriku u Engleskoj. Drugo, ako bolid za iduću sezonu još nije odrađen i spreman, onda nije ni bitno ko će voziti taj bolid. Dakle, vozači su sada vjerovatno na trećem mjestu prioriteta.”

Hansen misli kako je Magnussen propustio par dobrih prilika da uvjeri rukovodstvo Renaulta kako je on pravi čovjek i vozač za njih:

“Nemam sumnji, da je Kevin isporučio još par predstava ekipi poput one u Sočiju njegov ugovor već bio definisan i potpisan.”

 

Leave a Reply