Red Bull preti da napusti Formulu 1, Ferrari blokira ideju o zamrzavanju razvoja motora

Bryn Lennon/Getty Images/redbullcontentpool.com

Kako prenosi Auto Motor und Sport tim iz Milton Kinsa želi novo pravilo u vezi sa agregatima.

Prema najavama pojedinih medija, Red Bull želi da preuzme sva Hondina postrojanje za sebe i tako posle povlačenja japanskog proizvođača krene da proizvodi sopstveni motor. Za sada ovo je jedna od opcija za ovaj tim, pošto je već ranije poznato da Mercedes i Ferrari ne žele da daju agregate autrsijskom timu, kao i da su oni imali tubulentnu vezu sa Renaultom u poslednjih nekoliko godina.

Sada, Auto Motor und Sport piše da Red Bull preti napuštanjem šampionata zajedno sa AlphaTuarijem ukoliko se ne uvede pravilo o zamrzavanju rauvoja agregata od 2022. pa nadalje. Sa druge strane Ferrari se sprema da blokira ovaj predlog sa argumentom da oni neće ostati bez motora kao i da je italijnski proizvođač spreman da snabdeva motorama timove iz Milton Kinsa i Faence. Ključnja činjenica o razvoju agregata imaće i novo pravlo o korišćenju biogoriva, gde će agregati od 2022. morati da koriste bar 20% ovog goriva a od 2023. biti 100% CO2 neutralni.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *