Daimler se sprema da smanji Mercedesov budžet u Formuli 1

Steve Etherington/Mercedes F1

Prvi čovek ove komapnije naveo je da oni imaju nameru da ostanu u ovom šampionatu.

Prvi čovek Daimlera Ola Kaellenius najavio je da oni planiraju da smanje budžet Mercedesovog tima u Formuli 1, ali da svakako imaju namere da ostanu u ovom sportu. On je na jednoj virtuelnoj konferenciji za medije govorio o učešću u najbržem cirkusu.

“Mi imamo mnogo malo razloga da izađemo iz Formule 1 a to je isti slučaj kao da poredite izlazak Bajerna iz Minhena iz fudbalske lige. Naša ulaganja u Formulu 1 biće prepolovljena u naredne tri godine. Mi imamo cilj da još više smanjimo troškove u poređenju na ostatak kompanije.” kazao je Kaellenius.

Od naredne godine na stanje stupa pravilo o ograničenju budžeta od 145 miliona dolara koja će se do 2023. smanjiti za 10 miliona. Sa druge strane prvi čovek Daimlera objasnio je da oni žele da Formulu 1 učine neutralnom po pitanju emisije gasova tako što imaju nameru da investiraju u sintetička goriva, ali da za ovaj projekat još nisu postavili zacrtani rok.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *