Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Raikkonen najbrži na prvom treningu za VN Rusije

Bottasa je na drugom mestu od Raikkonena delilo samo samo 0,045s.

Na supermekanim gumama, Kimi Rakkonen našao se ispred Valterija Bottasa ali i trećeplasiranog Hamiltona koji je zaostajao skoro šest desetinki za fincem. Međutim, Hamilton je nekoliko puta imao male ekskurzije van staze. Na četvrtom i petom mestu našli su se pre svega Max Verstappen pa Sebastian Vettel koji nije imao mogućnost da materjalizuje svoj leteći krug na supermekim gumama.
Daniel Ricciardo zauzeo je 6. mesto, a pratio ga je Perez. Za njima se našao i dvojac Williamsa Massa i Stroll.
Prvo najbrže vreme na relativno toploj stazi postavio je Bottas nakon 10 minuta od početka sesije.
Domaći vozač Sergey Sirotkin, koji je danas vozio umesto Hulkenberga, nije imao sreće – njegov Renault jednostavno nije mogao da se pokrene danas kako treba. On je završio sesiju odmah nakon izlaska iz boksa.
Nakon 25. minuta od početka sesije, Hamilton i Vettel su postavili najbrža vremena, najpre Hamilton a zatim Vettel.
Međutim, ubrzo je na prvo mesto izbio Bottas i to sa impresivnih 1,3s bržim vremenom od Vettela.
Na samo 25 minuta pre kraja, Esteban Ocon je izgubio poklopac motora na kočenju i to je prouzrokovalo crvenu zastavu. Nakon kraćeg prekida sesija je nastavljena.
Nakon nastavka Vettel je u krivini 13 napravio greški koja mu je pokvarila leteći krug i tako nije uspeo da popravi svoje vreme. Takođe je bio neuspešan i u drugom pokušaju kada se okrenuo u krivini 16 nakon preagresivnog prelaza preko ivičnjaka.
Trenutak kasnije Hamilton takođe greši i izbegava udarac u zid. On je takođe prvi “overio” novoinstaliranu prepreku na krivini 2 nakon pogrešnog kočenja.
Raikkonen je svoje najbrže vreme ujedno i najbolje za ovu sesiju postavio na 30 minuta pred kraj, koristeći super meke pneumatike.

(Diskusija)

Leave a Reply