Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

1-2 za Ferrari na drugom treningu

Vettel je ostvario najbolje vreme na drugoj sesiji u Sošiju, ispred timskog kolege Kimija Raikkonena.

Mercedesovi vozači su u početku imali najbolja vremena na super-mekim gumama, ali je Ferrari imao prednost na ultra-mekim, pa je na taj način ostavio nemački tim iza sebe u plasmanu.

Vettel je vozio krug 1m34.120s i imao je par desetinki prednosti u odnosu na Raikkonena, dok su Bottas i Hamilton zaostali sedam desetinki za četvorostrukim prvakom sveta.

Ferrari i Mercedes su ujedno jedini timovi koji su imali vremena ispod 1m35s, a Red Bullovi vozači su imali sekundu zaostatka za Vettelom.

Tim iz Maranella je prikazao odličan tempo i u dužim izlascima na stazu i pored tvrdnji da je staza u Sočiju kao krojena za Mercedesov bolid.

Verstappen je imao četiri desetinke prednost u odnosu na Ricciarda, ali je u finišu sesije imao problem sa bolidom zbog koga se ranije povukao sa staze.

Massa je bio sedmi u Williamsu sa dve sekunde zaostatka, dok su Hulkenberg, Magnussen i Perez kompletirali prvih deset.

Ocon je nakon problema na prvom treningu ostvario jedanaesto vreme, dok je malo iza njega bio Alonso. Vandoorne je sa druge strane propustio dobar deo prve polovine sesije, pošto je McLaren morao da promeni motor u njegovom bolidu, zbog čega ga u nedelju čeka kazna od petnaest mesta na gridu. Palmer i Gorsjean su bili 13. i 14. sa po pola sekunde zaostatka za svojim timskim kolegama. Sainz i Vandoorne su imali petnaesto i sedamnaesto vreme, dok je između njih bio Vandoorne. Wehrlein je bo osamnaesti u Sauberu ispred Strolla, koji jedini nije koristio ultra-meke gume, i timskog kolege Ericssona.

 

(Diskusija)

Leave a Reply