Trke i testiranja

Montoya: Nepoštovanje granica staze samo dodatno ljuti Red Bull

Nepoštovanje granica staze je jedna od glavnih tema na početku sezone, posebno nakon kontroverze u Bahreinu.

Do sada su ova pravila koštala Maxa Verstappena pobede, pol-pozicije i dodatnog boda za najbrži krug. Zbog ovoga se povela diskusija, posebno iz razloga što ne postoji konstantnost u primeni pravila. Sada bivši vozač Formule 1 Juan Pablo Montoya kaže da misli da cela priča o ovome baca senku na duel Hamiltona i Verstapena za titulu.

Ipak, on smatra da je Red Bull sada još više motivisan da pobedi Mercedes zbog svih frustracija kroz koje prolaze.

“Ovo samo čini Red Bull motivisanijim. Ljuti su i žarko žele da pobede Mercedes. Zbog toga je sve ovo veoma zanimljivo za gledanje. Helmut Marko nije neko ko je poznat po strpljenju, a mislim da isto važi i za Maxa. Ako dobiju priliku da se bore, prihvatiće je oberučke”, izjavio je Montoya.

Pored svega ovoga, Kolumbijac smatra da je Hamilton imao i mnogo sreće.

“U Imoli je napravio veliku grešku zbog koje je završio van staze, a onda je imao veliku sreću sa crvenim zastavama. Teško je pobediti nekoga ko ima toliko sreće kao on”, zaključio je Montoya.

Sledeća trka je na programu ovog vikenda u Barseloni, i očekujemo novi žestok duel Mercedesa i Red  Bulla i pored toga što je od početka hibridne ere to bila staza koja veoma odgovarala Nemačkom timu.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Leave a Reply