Mercedes: Ograničenje troškova je novi izazov

James Allison je priznao da ograničenje troškova, koje stupa na snagu od 2021, stvara Mercedesu određene probleme.

Tehnički direktor Nemačkog tima je potvrdio da je razvoj bolida za sledeću sezonu počeo pre nekoliko meseci, a rano osvajanje titule ove godine im je donelo dragoceno vreme u pripremama za 2021.

Međutim, ograničenje budžeta znači da veći timovi kao Mercedes, moraju da smanje svoje troškove na naviše 145 miliona dolara. To predstavlja novi izazov za Mercedes u trci za osmom uzastopnom titulom.

“Već neko vreme radimo na bolidu za sledeću sezonu. Rano osvajanje titule nam je omogućilo da se ranije potpuno fokusiramo na novi bolid. Međutim, sledeća sezona se ne vrti samo oko tehnologije. Menja se ceo proces i neophodno je restrukturiranje, kako bi smo se prilagodili ograničenju troškova. To zahteva veliki trud, dosta vremena i pažljivo razmatranje. Zato nam je drago što smo već sada u prilici da radimo na tome”, izjavio je Allison.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar