Ferrari svoj novi motor za 2021. nazvao “Superbrz”

Italijanski tim je za samo šest meseci uspeo da od titule najjačeg motra spande na performanse najslabijeg agregata.

Razlog za ovu promenu još javno i zvanično nije saopšten, ali se veruje da je Ferrari previše boravio u sivoj zoni sa svojim agregatom iz 2019. Naravno, Italijani rade naporno kako bi nadomestili ovaj zaostatak.

Kako prenosi Motorsport.com tim iz Maranela želi da poboljša perfornase svoje MGU-H komponente zahvaljujući znato manjem turbo punjaču i inovativnim interkulerom. Ipak, najviše promena pretrpeće jedinica za sagorevanje.

Naime, Ferrari razvija novi agregat sa veoma brzim sistemom za paljenje. Kako prenosi ovaj izvor on je već dobio nadimak “Superbrz”. U teoriji brzina sistema za paljenje je jako slična onoj koji se nalazi kod dizel agregata. Na ovaj način, gorivo ulazi brže i efikasnije, što za rezultat daje i više snage.

Da bi ceo sistem oko motora mogao da radi kako treba, prilagođeni su i sistemi za hlađenje, gde se vazduh mnogo lakše može upumpavati. Takođe, uključeni su i novi materijali koji bi trebalo da poboljšaju stabilnost. I pored toga Ferrari ne misli da ne naredne sezone može sustići Merecdes, ali računa da može svakako da mu se približi.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar