Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Leclerc naveo tri elementa koji Ferrari treba da poboljša u narednoj sezoni

Ferrari Media centre/Scuderia Ferrari Press Office

Vozač Ferrarija uspeo je da u poslednjoj trci dođe do drugog mesta u šampionatu.

Posle odličnog početka sezone u kojem je Charles Leclerc imao veliku prednost nad Maxom Verstappenom, vozač iz Monaka i Ferrari nisu uspeli da je zadrže i materijalizuju što je dalo mogućnost Holanđaninu da već u Japanu dođe do svoje druge titule. Na kraju posle velike borbe u Abu Dabiju Monačanin je uspeo da pobedi Sergia Pereza u borbi za drugo mesto u šampionatu.

Zbog toga Charles Leclerc dao je svoje kratio viđenje o protekloj sezoni, gde bi tim posebno trebao da se u budućnosti osvrne na taktiku, poboljšanje rada sa pneumaticima i pouzdanosti bolida.

“Pouzdanost je bila problem u jednom delu sezone, gde smo kasnije platili cenu penaila i određenim kaznama.” kazao je vozač Ferrarija. “Mislim da smo napravili previše grešaka u jednom periodu. Imam osećaj da smo sa strategijom napravili korak napred u poslednjih nekoliko trka. Teško je to bilo prikazati jer nismo imali onakav tempo kao na početku godine, ali svakako smo donosili bolje odluke.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar