Vesti

Jost Capito preuzeo ulogu šefa ekipe Williaims

Willaims je napravio nove promene u svojoj upravljačkoj strukturi.

Legendarni britanski tim je se skoro redovno borio za titule tokom 80-ih i 90-ih, ali je njihova forma znatno opala nakon razlaza sa BMW-om. Tim je poslednju pobedu ostvario 2012, dok se u poslednjim sezonama muče da osvoje i bod i konstantno su na dnu tabele.

Ekipu je prošle godine preuzela Američka firma Dorilton Capital, a Simon Roberts je postavljen za privremenog šefa F1 tima.

Njegov mandat je istekao juče i on je svoj posao tokom tranzicionog perioda završio. Sada ulogu šefa tima preuzima Jost Capito. On je u decembru prošle godine došao na mesto izvršnog direktora, dok je u martu doveden Francois-Xavier Demaison, koji vodi inženjering u fabrici i na stazi i njegov zadatak je da obezbedi da oba kraja ostanu potpuno povezana.

Capito je za to vreme vršio detaljnu reviziju strukture tima, razgovarao je sa zaposlenima i formirao mišljenje o tome šta treba da se promeni.

Ono što je zaključeno je da postoji potreba da inženjering bude pod kontrolom jednog čoveka, kako bi se izbegli nesporazumi između tima na stazi i ljudi koji su u fabrici.

Očekuje se da će ime glavnog trkačkog inženjera biti poznato pre trke u Francuskoj, dok će na mesto sportskog direktora doći neko van ekipe.

Dave Redding ostaje na mestu tim-menadžera, a glavni fokus ekipe i dalje ostaje priprema za 2022. i promenu tehničkih pravila.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Leave a Reply