Vesti

Imola na dobrom putu da postane redovna na kalendaru

Villeneuve šikana, VN Emilija Romanja 2021.

Trka na legendarnoj stazi u Imoli se prošle godine neočekivano vratila na kalendar posle četrnaest godina pauze.

Izbijanje pandemije koronavirusa je potpuno poremetilo kalendar prošle godine i mnoge staze koje imaju ugovore nisu bile u mogućnosti da održe trke Formule 1. Jedno od upražnjenih mesta je popunila Imola, a trka se vozila i ove sezone kao druga runda šampionata.

Regija Emilija Romanja je imala koristi od ode dve trke i organizatori su ubeđeni da će potpisati ugovor sa Formulom 1 prema kojem će trka postati redovna na kalendaru.

„Region Emilija Romanja je veoma uspešan u organizaciji sportskih događaja i to je bio slučaj i sa formulom 1. Nadam se da ćemo uskoro imati potpisan ugovor prema kojem će naša trka postati redovna na kalendaru“, izjavio je predsednik regije Stefano Bonaccini.

„Već smo poslali predlog našoj vladi. Želimo da od 2022. budemo regularno na kalendaru, a ne kao zamena i nadamo se da ćemo uskoro dobiti odgovor. To bi bio istorijsko i fantastično dostignuće i mislim da bi fanovi Formule 1 i građani Imole i regije Emilija Romanja bili veoma zadovoljni“, dodao je Bonaccini.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply