Vesti

Horner: Nedostaje nam pola sekunde za vodećim

MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 25: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner on the Red Bull Racing pit wall during final practice for the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 25, 2017 in Melbourne, Australia. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Šef struke u ekipe Red Bull smatra kako njihov zaostatak za vodećim nije preveliki, te da su zauzeli pravi pristup prema novim pravilima.

Max Verstappen se u Melburnu kvalifikovao kao peti, da bi na istoj poziciji i završio trku, sa 28. sekundi zaostatka iza prvoplasiranog Sebastian Vettela.
Horner priznaje da je Red Bull na ovoj trci imao treći najbolji paket, te da se nedostaci mogu podijeliti ravnopravno, kako Red Bullovoj šasiji, tako i motoru Renault:

“Da budem iskren sa vama, u vezi Mercedesa, ne mislim da smo daleko od njih.”
Međutim, priznao je kako je razočaran trenutnom formom Red Bulla:
“Mi imamo, tako ja mislim, da pronađemo nekih pola sekunde zaostatka koji nam fale za vodećim. U Australiji, Ferrari je bio vrlo impresivan, i oni sigurno imaju najbrži auto u ovom trenutku. Mi imamo treći najbrži tim. Moramo pronaći, opet kažem, dobrih pola sekunde, jer smo vidjeli, Max je pritiskao Kimija i to jako, ali nije imao ni približan tempo Vettela i Hamiltona. Bio je daleko ispod tog ritma.”

Horner je naglasio da Red Bull i dalje smatra kako je sa novim bolidom našao pravi pristup definiciji novih pravila:

“Još je rano za detaljne analize. Odabrali smo drugačiji koncept, i vjerujem da imamo jako dobar razvojni potencijal u ovom konceptu bolida.”

Upitan za Melburn Park, Horner je odgovorio:
“Puno pozitivnih stvari za uzeti iz ovog trkačkog vikenda. Što se tiče prošlih godina, mi ovdje nismo bili konkurentni, to je činjenica. Tradicija se nastavlja i sada.”

Da napomenemo da će Renault ove sezone nadogradnje motora obaviti u Španiji, te za VN Kanade.

(Diskusija)

Ostavi komentar