Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Mercedes radi na smanjenju težine svog bolida

Ova najnovija informacija pojavila se kao jedna u nizu od navoda, a svi tvrde isto, kako Mercedes ubrzano otklanja nedostatke novog bolida.

Još u fazi oporavka od poraza prošle sedmice u Melburnu, Mercedes aktivno radi na nekoliko segmenata bolida, od kojih svaki faktor može donijeti značajna poboljšanja na bolidu.

Šef nemačke ekipe, Toto Wolff, obećao je “hitnu reakciju” na izazov Ferrarija posle pobede italijanskog tima u Melburnu. Sa druge strane, njemački Auto Motor und Sport javlja kako je cilj ekipe smanjenje težine bolida za čitavih 5 kg, na planiranih 728 kg. Iz tima Mercedesa nisu ni potvrdili niti negirali ovu tvrdnju.

Wolff se ipak dotakao teme smanjenja težine, otkrivajući da je to jedno od područja gdje se bolid može optimizovati za narednu VN Kine:
“Ne mogu ići previše u detalje, ali to je područje gdje se svakako možemo dosta popraviti. Sa novim propisima, i veličinom automobila, morate čitavo vreme imati optimalan balans između performansi delova i same težine bolida. To takođe ulazi u sklop priprema koje trenutno izvodimo.”

(Diskusija)

Leave a Reply