Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Hamilton ubedljiv i na drugom treningu

Britanac je ponovo imao najbolji tempo, a ovoga puta se između dva Mercedesa u plasmanu ugurao Sebastian Vettel.

Vremenski uslovi se ni malo nisu promenili u odnosu na prvi trening a prvi na stazi s bili vozači Haasa. Gorsjean je vozio 1m26.912, dok je Magnussen bio četiri desetinke iza. Treće vreme je imao Vandoorne, dok je Alonsov bolid ostao u garaži i na njemu su rađene određene popravke.

Vettel i Raikkonen su nakon prvog izlaska držali prve dve pozicije na super-mekim gumama. Nemac je sa krugom 1m24.926s bio desetinku ispred timskog kolege. Hamilton je bio odmah iza na mekim gumama, dok je minimalan zaostatak imao i Bottas na super-mekim.

Prvi veliki udes u sezoni smo videli nakon nešto manje od pola sata. Sesija je prekinuta nakon što je Jolyon Palmer izgubio kontrolu u zadnjoj krivini i završio je u zaštitnom zidu pored staze.

Sesija je nastavljena nakon desetak minuta pauze, a većina vozača se odlučila za ultra-meke gume. Odmah po nastavku smo videli i drugo odustajanje, pošto je Massa morao da parkira bolid pored staze zbog problema sa menjačem.

Hamilton je postavio novo najbolje vreme od 1m23.620s, što je bilo pola sekunde brže od Vettela. Bottas je bio malo iza Nemca. Raikkonen uspeo da sastavi dobar krug I bio je još četiri desetinke iza, dok su vozači Red Bulla imali veći zaostatak.

Poslednjih pola sata je kao i prethodnih godina bilo rezervisano za testiranje trkačkog tempa. Do kraja je viđeno i jedno izletanje kada je Ericcson završio u šljunku u krivini 6.

Pasman prvih deset do kraja ostao Hamilton, Vettel, Bottas, Raikkonen, Ricciardo, Verstappen, Sainz, Grosjean, Hulkenberg i Kvyat.

 

(Diskusija)

Leave a Reply