Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Hamilton najbrži na prvom slobodnom treningu u 2017.

Mercedesovi vozači su imali najbolja vremena na otvaranju vikenda u Australiji.

Tokom prvog treninga je nebo nad Albert Parkom bilo delimično oblačno, ali bez naznaka da bi moglo da bude padavina. Temperatura staze je bila oko 27 stepeni, dok je temperatura vazduha bila 21.

Početak sesije je logično prošao u znaku instalacionih krugova i tokom tog perioda niko nije imao problema. McLaren je početak sesije iskoristio da izvrši određena aero-merenja s obzirom na jako malu kilometražu koju je tim imao na testovima.

Prvi mereni krug na treningu je postavio Lance Stroll i on je iznosio 1m33.380s. On je već u sledećem krugu vozio 1m30.744s, dok je Ericsson, koji mu se pridružio na stazi, bio preko dve sekunde sporiji.

Vremena su polako padala, pa se ubrzo na prvom mestu našao Hamilton koji je na super-mekim gumama prvo vozio 1m26.478s, a potom i 1m25.535s. Ricciardo ga je konstantno pratio u tim trenucima i on je zaostajao oko tri desetinke, takođe na super-mekoj gumi.

Ferrari je za to vreme koristio meku komponentu i njihov zaostatak je bio oko osam desetinki.

Bottas je nakon pola sata preuzeo vodeću poziciju sa krugom 1m25.142s, a Hamiltona je u plasmanu preskočio i Ricciardo.

Nakon ovoga je usledio miran period od oko 15 minuta tokom koga nije bilo nikoga na stazi a Mercedes je odlučio da u drugom pokušaju svoje vozače pošalje na stazu na ultra-mekim gumama.

Bottas je vozio 1m24.803s što je bilo desetinku brže od Ricciarda, koji je takođe popravio vreme. Hamilton je sa druge strane bio ubedljiviji i vozio je 1m24.220s.

Vozači Ferrarija su se na stazu vratili na super-mekim gumama, ali oni nisu vozili preterano brze krugove i zauzimali su peto i šesto mesto iza oba Mercedesa i Red Bulla.

Do kraja sesije su svi uglavnom vozili na korišćenim gumama tako da većih pomeranja u plasmanu nije bilo.

Hamilton je ostao najbrži ispred Bottasa, Ricciarda, Verstappena, Raikkonena, Vettela, Masse, Grosjeana, Hulkenberga i Pereza.

 

(Diskusija)

Leave a Reply