Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Gasly kompletirao trodnevni test u Abu Dabiju

NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 13: Pierre Gasly of France and Red Bull Racing drives the Red Bull-TAG Heuer RB12 during F1 testing at Silverstone Circuit on July 13, 2016 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Pirelli je kompletirao svoj najnoviji test pneumatika, koji je vozio mladi Pierre Gasly.

On je u toku protekla tri dana na stazi Yas Marina kompletirao ukupno 277 krugova, testirajući samo pneumatike za suve uslove ovog italijanskog proizvođača guma. Pirelli je bio frustriran problemima koje je imao u toku prošlosedmičnog testa koji je odrađivao Mercedes u Barseloni, gdje je kiša poremetila planove rada. Međutim, na Jas Marini nije bilo takvih problema, a vremenski uslovi bili su idealni. Toplo i sunčano vrijeme pratilo je tim Red Bulla.

Gassly je u petak kompletirao 81 krug, 103 kruga u subotu, dok je danas mladi Francuz sakupio 93 kruga na Marini, odradivši tako punih 1500 kilometara na ovoj stazi. Da podsjetimo, Pirelli testove sprovodi u saradnji sa Mercedesom, Ferrarijem i Red Bullom, koristeći bolide modifikovane za 2017. nivo aerodinamičkog pritiska.

Sljedeći test održaće se početkom novembra, još jednom na stazi Jas Marina u Abu Dabiju. Podaci prikupljeni tokom ovih testova biti će distribuirani bazama svih 11 F1 timova, da bi se spriječilo nelegalno sticanje prednosti bilo kojeg tima u odnosu na ostale.

(Diskusija)

Leave a Reply