Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Vasseur: Želimo da imamo dva ravnopravna vozača u ekipi

Šef francuskog tima tvrdi kako bi to bilo odlično za njegovu ekipu, te da su pravi primer takvog odličnog balansa vozači Mercedesa.

Francuski proizvođač u petak je objavio potpis ugovora sa Nico Hulkenbergom, i sada svi smatraju kako će ovaj tim uložiti sve napore da se vrati u red osvajača naslova najboljeg tima u konkurenciji F1 konstruktora. Nekoliko vozača su sada u konkurenciji da postanu timske kolege osvajača 24 sata Le Mana, pa Vasseur smatra da drugi vozač treba biti ravnopravan sa Nemcem:

“Zašto ne bismo imali dva lidera u timu?. U Mercedesu, to radi savršeno.” rekao je on danas za L Equipe. “Meni se ne sviđa ideja da imate jednog vrhunskog vozača i drugog u njegovoj senci. Pogledajte samo Mercedes i duel njihovih vozača. To je tim gurnulo u prvi plan i dovelo ih do naslova najboljih. Znači, ideja je imati dva jednako talentovana vozača.”

Sigurno je i to da Renault želi u svojim redovima ako je to ikako moguće i vozača francuskog porijekla. Tu se trenutno nametnuo mladi Esteban Ocon koji vozi za Manor:

“On je takođe na našoj skraćenoj listi. To nije tajna. Dajemo sebi ovih nekoliko trka za slobodu da procijenimo svakog kandidata za naše drugo sjedište prije donošenja odluke. Svaka trka donosi više informacija. Ocon je imao odličan učinak u Suzuki, u odnosu na timskog kolegu. Bio je to jako dobar vikend za njega.”

(Diksusija)

Leave a Reply