Formula 1 želi 26. trka u 2021. kako bi testirala mogućnost za sprint trke

Bryn Lennon/Getty Images/redbullcontentpool.com

Organizatori šampionata žele da prošire ovogodišnji kalendar.

Od kako je Liberty Medija preuzela ovaj šampionat, jasna je namera da oni žele da trke naprave što atraktivnijem. Odrađene su neke promene, ali su one dale malo upseha. U 2021. Liberty Media želi da napravi još veće izmene i doda 3 sprint vikenda.

Kako prenosi Racefans.net, Formula 1 ima nameru da ubaci još 3 trkačka vikenda na trenutni kalendar koji već ima 23 trke. To znači da bi u tom slučaju imali 26 trka a u planu su da se dodaju staze u Kanadi, Italiji (Monca) i Brazil. Svakako te trke bi bile zasebni trkački vikendi.

Takođe se navodi da je ideja da se za ovaj format vikenda kvalifikacije održavaju petkom, pre sprint trke koji bi bile na programu u subotu. Rezultat sprint trke nosiće startni raspored za nedeljnu glavnu trku. Tako bi se ovaj predlog našao na razmatranju pred F1 komisijom već u četvrtak, kako bi se utvrdio bodvni sistem i dodatna pravila.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar