FIA posetila fabriku Racing Pointa kako bi ispitala slučaj “roze Mercedes”

twitter.com/RacingPointF1

Tehnički direktor ovog tima Andrew Green izjavio je da su oni imali jednu vrstu inspekcije.

Tokom zimskih testova i prezentacije novog bolida Racing Pointa, skoro svi su mogli da uvide veliku sličnost između RP20 i prošlogodišnjeg Mercedesovog automobila, zbog čega je i on dobio nadimak “roze Mercedes”. Posle toga veliki broj timova najavio da će uložiti protest na rezultate Racing Pointa posle trke u Australiji.

Ipak, u intervjuu za Motorsport.com, Green je kazao da je njihov novi bolid dobio potpuno legalan status.

“Mi prvi stvarno nismo znali koje su osnove zbog čega su svi želeli da upute proteste.” kazao je on. “Kada smo prikazali bolid, mi smo pričali sa FIA-om oko toga, FIA je onda došla u našu fabriku i pogledala naš dizajn bolida. Takođe, oni su čak pogledali i dizajn i podatke Mercedesovog bolida iz prošle sezone i uporedili ga sa našim. Posle toga oni su bili potpuno zadovoljni automobilom i da je on potpuno dizajniran sa naše strane. On možda ima neke sličnosti sa Mercedesom, ali to je samo sličnost. Nije isti. Zbog toga nije bilo ni protesta. Mogu oni da viču oko toga koliko žele, ali izgleda da su oni propustili ovaj trik. Zbog toga su i uznemireni.”

RP20 je prvi bolid koji je dizajnirao Racing Point uz punu podršku Lawrenca Strolla i njegovih partnera, koji je poveraćo resurse za dizajn kada se oni uporede sa onom sumom kada se ova postava takmičila pod imenom Force Indija.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *