Ross Brawn potvrdio da F1 planira duple trke na nekim stazama

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Direktor šampionata potvrdio je da oni razmatraju mogućnost održavanja i po dve trke na istim stazama.

Organizatori Formule 1 uveliko se trude da naprave kalendar za održavanje šampionata koji je za sada odložen zbog pandemije korona virusa. Tokom početka ove nedelje Chase Carey je objavio da oni imaju plan da šampionat počne trkom u Austriji koja bi bila održana 5. jula iza zatvorenih vrata. Takođe, dosta se priča da bi pojedine staze mogle da održe i po dve trke u razmaku od sedam dana a to je potvrdio i Ross Brawn u podkastu za zvanični sajt Formule 1.

“To je ozbiljno uzeto u razmatranje pre svega zbog logističkih izazova, jer svi moraju biti testirani pre nego što uđu u padok i u trkačko okruženje.” kazao je Britanac. “Mislim da kada to uradimo onda je veoma važno da zadržimo ovo okruženje sa tom biosferom za narednu trku. Takođe, veoma je izazovno da nađete takve trke u ovom momentu gde možete da kontrolištete takve stvari.”

“Austrija se veoma lepo uklpa u sve ovo. Ima lokalni aerodrom gde ljudi mogu doći čarter letovima. Staza nije do nekog velikog grada a ima odgovarajuću infrastrukturu pa sa druge strane neće biti timskih restorana jer već tako postoje objekti za takve nemene. Zbog toga mi možemo da zadržimo sve tamo u tom okruženju još jednu nedelju.”

Direktor šampionata je dodao da trenutno postoji veliki logistički izazov za oragnizovanja trka, jer su sve zemlje uvele restrikcije na putovanja.

“To je veliki izazov u logistici, kao što možete da zamisliti da je organizovanje F1 vikenda takođe veliki izazov onda je još veći organizovati trke u ovim momentima. Mi dosta radimo kako bi mogli da osiguramo rad pre svega u sigurnim uslovima kako bi vozači, inženjeri, tehničari i ostali mogli da naprave pravi događaj. Veoma je važno da pokrenemo šampionat, iz mnogo razloga, pre svega zbog fanova pa smo tako dosta frustrirani kada neke stvari moramo da odložimo.” kazao je Brawn.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *