Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Brown: Ne očekujte McLaren na čelu ove sezone

Novi McLarenov šef izvršnih operacija Zak Brown, smatra kako se njegov tim ove sezone suočava sa velikim izazovom nakon dvije ne baš uspješne godine.

McLaren se očajnički borio 2015. nakon ponovne saradnje sa Hondom, zabilježivši samo 27 bodova u sezoni, ostavši na devetom ukupnom mjestu. Prošla sezona bila je doduše bolja i tim je utrostručio bodovni zbir, te sezonu završio na dosta solidnom, šestom mjestu u poretku konstruktora. To je došlo kao posljedica poboljšanja šasije i pogonske jedinice bolida, ali, dok McLaren i Honda tvrde kako očekuju veliki napredak u ovoj sezoni.

“U stalnom sam kontaktu sa mojim glavnim ljudima, Jonathanom Nealom i Ericom Boullierom, kao i sa ostalim glavnim inžinjerima. Mislim da će naša šasija za iduću sezonu biti dosta pristojna. Ipak,neću davati neke decidne prognoze – nisam toliko glup. Mislim da su ciljevi koje smo zacrtali u našem realnom domenu mogućnosti. Ne zaboravimo, Honda je fantastičan partner sa strane pogonske jedinice. Ne postoji nijedna firma na svijetu koja proizvodi više motora od Honda. I da, imaju jako mnogo znanja o turbo pogonu.”

Da se nadovežemo, Honda za novu sezonu planira potpuno novi dizajn motora, sa razdvojenim turbo punjačem, na principu Mercedesa. Ipak, Brawn je dosta umjeren:

“Svi znamo da su prošle dvije sezone bile sezone učenja i privikavanja. Opet, iako je ovo već treća sezona, ni ove sezone nećemo biti na prednjoj strani grida. Međutim, mi ipak radimo teško, naporno, kao jedan tim, a mislim da se rezultati jasno vide. Znam samo to da ćemo na kraju pobijediti. Kad će to biti, ne znam. I ne pitajte me da predviđam takvo nešto. Jedino tačno i realno je da stalno napredujemo, i to je najbitnije.”

(Diskusija)

Leave a Reply