Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Force Indija: Od Ocona očekujemo mnogo

Force India očekuje da njihov mladi vozač Esteban Ocon vrlo brzo pokaže svoj talenat i objasni ostatku trkačkog svijeta zašto je doveden u ovaj tim.

Glavni operativni direktor Otmar Szafnauer drži mladog Francuza na visokoj poziciji vrijednosti i na sva usta hvali njegovu sposobnost da se jako brzo adaptira na potpuno novo okruženje.

“Nadamo se da Esteban može učiti veoma brzo, što je jedan od razloga za njegov odabir. Naučićemo ga kako da vozi naš automobil, a zatim se nadamo da on može izazvati Sergia Pereza i jednostavno nastaviti tamo gdje je stao onaj koga je on zamijenio.”

“Ipak, to je veliko pitanje. Nico je vrhunski vozač i pitanje je koliko Esteban ima iskustva na samom početku. Opet, mi vjerujemo u njega i očekujemo da stane na crtu Perezu. Mislim da je jako važno imati dva vozača koji za tim mogu osvajati bodove, ili postoji rizik od pada same ekipe, da ona pojede samu sebe.”

Sigurno da je ovo težak zadatak za Ocon, bez obzira na kvalitete koji ovaj mladić zaista ima. Szafnauer vjeruje u njega, i smatra da će Force Indija imati puno koristi od ovog vozača:

“Mislim da je za njega izazov sam dolazak u tim. Bez obzira da li vozio stari auto, ili novi auto, za njega su svi novi. To će opet biti jedno neprocjenjivo iskustvo za tog mladića. Jednostavno ćemo kao tim napraviti najbolji mogući posao i onda vidjeti šta on kao vozač može. Kad god postoji promjena, postoji mogućnost ali i rizik, tako da smo htjeli biti sigurni da smo stabilni. Ipak, rizik još uvijek postoji, jer smo mijenjali jednog od dva vozača.”

(Diskusija)

Leave a Reply